Dorsoo: het bed tegen rugpijn

Het Dorsoo-slaapsysteem bestaat uit een gepatenteerde hydraulische lattenbodem én een bijhorende matras. De bodem en de soepel meebewegende matras werken samen. Dit maakt van Dorsoo het enige bed ter wereld dat ongemerkt met u meebeweegt en u in elke slaaphouding perfect ondersteunt. Dit heeft een gunstig effect op uw gezondheid.

Bedbodem - Active+ - Dorsoo

Het Dorsoo-bed zorgt voor een betere levenskwaliteit.

Da's wetenschappelijk bewezen. Lees het wetenschappelijk onderzoek.

 • Hoofdpijn en stress verminderen

  Omdat uw spieren maximaal ontspannen, slaapt u dieper. Uw psychische ontspanning en herstel zijn hierdoor veel beter dan op een conventioneel bed.

 • Uw (rug)spieren ontspannen beter waardoor u minder slaap nodig hebt

  Door een gelijke drukverdeling en de comfortabele matras kan u maximaal ontspannen, waardoor u een diepere relaxatie bereikt.

 • U woelt minder, slaapt dieper en staat frisser op

  Wetenschappelijke tests bewijzen dat u op een Dorsoo-slaapsysteem ‘s nachts 45% minder draait en keert.

 • Minder of geen krampen meer

  Uw benen liggen altijd in een licht verhoogde positie. Daardoor is er een betere bloedcirculatie en lymfe-stroom.

 • Beter herstel van uw tussenwervelschijven

  Wanneer u op het Dorsoo-slaapsysteem ligt, is er minimale druk op uw tussenwervelschijven. Deze herstellen daardoor tijdens de nacht maximaal van alle druk die ze overdag moeten doorstaan.

 • Pijn vermindert

  Pijn ten gevolge van gewrichtsklachten, reumatische aandoeningen, artrose of spieraandoeningen vermindert aanzienlijk. De correcte ondersteuning neemt de druk op uw gewrichten grotendeels weg waardoor u pijnloos kan wegdromen.

Automatische aanpassing in elke slaaphouding

Of u nu graag op uw rug of uw zij slaapt, het Dorsoo-slaapsysteem regelt zichzelf bij waar nodig. U ligt automatisch in de juiste slaaphouding. In zijlig met een perfect rechte ruggengraat, in ruglig ondersteunt het slaapsysteem de S-kromming van de wervelkolom.

Hoe werkt de Dorsoo-lattenbodem?

Het Dorsoo-systeem werkt met 26 onderhoudsvrije, slijtvaste pompen die met elkaar in verbinding staan. Als u gaat liggen bewegen de hydraulische pompen van de lattenbodem op de plaats van uw bekken en schouders naar beneden.

Werking Dorsoo-lattenbodem

Door het principe van communicerende vaten en tegendrukveren maken de pompen ter hoogte van uw lage rug en benen een opwaartse beweging. Elke hydraulische pomp in de lattenbodem beweegt tot 6 cm en zorgt zo voor een anatomisch correcte ondersteuning van uw schouders, lage rug, bekken en knieën.

Heeft u nog vragen over de hydraulische lattenbodem?
Bekijk de veelgestelde vragen over het Dorsoo-slaapsysteem.