Dekbedovertrekken

Dekbedovertrekken kunnen prachtige producten zijn waarmee u zich kan hullen in natuurlijke zachtheid. Uw slaapkamer krijgt om de paar weken een nieuw kleedje. Een dekbedovertrek heeft een lange levenscyclus bij correct onderhoud en blijft zijn klasse behouden. De stof van een kwalitatieve dekbedovertrek wordt bij elke wasbeurt ietsje zachter. Zo legt u hem met de jaren nog liever op. De collectie bestaat grotendeels uit unieke stukken.

U kan ook uw dekbedovertrek op maat laten maken, volgens de stof, de kleur, de afwerking die u wenst. Dit kan reeds vanaf € 205 voor de maat 240x220 cm incl. slopen. We hebben verschillende soorten stoffen waaruit u kan kiezen.

  • 50% linnen / 50% katoen jacquard geweven
  • Egyptisch katoen in perkaal weving
  • Egyptisch katoen in satijnweving
  • Amerikaans katoen

We hebben de Belgische standaardmaten 140x220 cm, 240x220 cm en 260x220 cm. Ook minder courante maten zoals 160x220 cm en 260x240 cm zijn verkrijgbaar op aanvraag.

Shop dekbedovertrekken
Dorsoo - Dekbedovertrekken

Halflinnen / halfkatoen

Dit type dekbedovertrek hebben wij reeds meer dan 10 jaar in de Dorsoo-winkels. Het zijn vaak unieke producten, voor Dorsoo geweven. De voorraad per model is beperkt. Linnen heeft een temperatuurregulerend effect op de huid. Dat wil zeggen dat het linnen u in de zomer koeling bezorgt en in de winter extra warmte. Deze dekbedovertrekken worden stuk voor stuk in België geweven vertrekkende van gekleurde weefdraden. Hiermee maakt men egale vlakken, maar evengoed ingewikkelde tekeningen via de jacquard weeftechniek.

De overtrekken hebben meestal 2 verschillende zijden. Het linnen wordt na verloop van tijd en na elke wasbeurt zachter en aangenamer. De toevoeging van katoen maakt de dekbedovertrek onderhoudsvriendelijker. Wassen op 60° C kan. Het mag ook in de droogtrommel. Eens u het probeert, bent u verkocht!

Onze basiscollectie bestaat uit neutrale, rustige kleuren. De seizoenscollectie volgt de trends, maar is altijd combineerbaar met de basiscollectie.

Astrid Janssen, Interieurarchitect

Dorsoo dekbedovertrek halflinnen halfkatoen

Egyptisch katoen in perkaal weving

Voor deze katoenen overtrekken wordt gekamd Egyptisch katoen gebruikt. Egyptisch katoen is sterk en heeft van oorsprong lange draden. Gekamd wil zeggen dat de weinige korte draden verwijderd worden. Het is heel exclusief katoen. Nauwelijks 5% van de wereldproductie bestaat uit Egyptisch katoen.

De dekbedovertrekken van Egyptisch katoen in perkaal weving staan bekend om de koelste te zijn onder de katoenen overtrekken. De stof heeft een authentieke touch door de perkaal (percale) weeftechniek. Er zijn veel mogelijkheden om uw persoonlijke toets te geven aan dit type dekbedovertrek. Het kan heel klassiek maar ook modern zijn en er is keuze uit meer dan 60 kleuren. U kan uw overtrek op maat laten maken met een leveringstermijn van 4 weken. Bijhorende hoeslakens zijn verkrijgbaar in dezelfde stof en bijpassende kleur.

Dorsoo dekbedovertrek egyptisch katoen perkaalweving

Egyptisch katoen in satijnweving

De katoenen dekbedovertrekken in satijnweving zijn de meest zachte en glanzende in hun soort. Voor het weven gebruikt men fijne draden van gekamd Egyptisch katoen. Door de satijnweving ontstaat een mooie glans. U creëert een exclusief slaapnest met natuurlijke materialen die heel verfijnd aanvoelen. U kiest zelf hoe uw overtrek is afgewerkt. Laat uw inspiratie dus de vrije loop en geef uw eigen persoonlijke toets aan uw dekbedovertrek. Er is keuze uit meer dan 60 kleuren. Deze overtrekken worden dus meestal op maat gemaakt. Bijhorende hoeslakens zijn verkrijgbaar in dezelfde stof en bijpassende kleur. De Dorsoo Adviseur staat u met plezier bij in uw keuze.

Ook met ons bedlinnen kiezen we voor kwaliteit met uitstekende materialen en een fijne afwerking.

Paul Van Raemdonck

Dorsoo dekbedovertrek egyptisch katoen satijnweving

Amerikaans katoen

Het Amerikaanse 'Sea-Island' katoen heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Het zijn eveneens lange vezels met een natuurlijke glans. Deze collectie bestaat uit een jacquard geweven 'double face' lijnmotief verkrijgbaar in 5 trendkleuren.

Met dit bedlinnen lijkt het wel alsof u op hotel vertoeft. Deze dekbedovertrekken komen in een volledig natuurlijke uitvoering, zonder toevoeging van polyester.

Dorsoo - Dekbedovertrekken

Waarom kiezen voor een Dorsoo-dekbedovertrek?

  • U ligt tussen de beste materialen.
  • Het zijn unieke stukken of personaliseerbaar naar uw aanvoelen en smaak.
  • De stoffen/draden worden gekleurd met respect voor mens en natuur.
  • De afwerking is top, alles wordt recht gesneden op draad zodat uw dekbedovertrek na jaren mooi in vorm blijft.
  • Van Belgische fabrikanten met een lange traditie.
  • Een zelfde kwaliteit vindt u niet aan een gunstigere prijs.

Hoogwaardig bedlinnen gebruikt u het beste in combinatie met een natuurlijk dekbed zoals een dons-kamelen-, Tencel- of zijden dekbed. Bekijk onze dekbedden.

Ontdek enkele combinaties met de Dorsoo-bedkaders.

Dorsoo - Dekbedovertrekken - ProductieDorsoo - Dekbedovertrekken
Dorsoo - Logo - Mark

Het Dorsoo-bedlinnen is hoogkwalitatief en zorgt voor extra comfort.

Laat u inspireren om van uw slaapkamer een slaapparadijs te maken. Bezoek één van onze Dorsoo Advieswinkels of bestel een gratis brochure voor nog meer interieurideeën.

Een selectie van onze dekbedovertrekken online