Blog

Slechte nachtrust door rugpijn? Dorsoo geeft slaapadvies en inzichten. Ontdek hoe u beter kan slapen en wat de oorzaak van een woelige nacht kan zijn.

Blogcategorieën
 • Lage rugpijn na het slapen
  Lage rugpijn na het slapen donderdag 22 juli 2021

  Als u last hebt van lage rugpijn, bent u helaas lang niet de enige. Maar liefst 80 % van de volwassen bevolking krijgt ooit te maken met dergelijke rugpijn. Een optimale ondersteuning van de rug tijdens het slapen door een aangepast bed en matras kan een oplossing bieden om de nachtrust te verbeteren en lage rugpijn na slapen te verminderen.

  Volledig artikel lezen
 • Wat is de beste matras bij rugklachten? - Dorsoo
  Wat is de beste matras bij rugklachten? donderdag 12 september 2019

  Hoe kiest u de beste matras voor uw rug? Een goede matras kan rugklachten voorkomen en verminderen. De matras moet een correcte ondersteuning bieden voor de rug. Kiest u voor een zachte of iets hardere matras? Lees het in dit artikel.

  Volledig artikel lezen
 • Hoe kies ik het beste bed? - Dorsoo
  Hoe kies ik het beste bed? donderdag 6 juni 2019

  Iedereen kan een goed bed gebruiken om 's nachts maximaal de batterijen op te laden. Maar wat maakt het beste bed en waarop moet u letten bij de aankoop ervan? In dit blogartikel overlopen we alle eigenschappen waaraan uw ideale bed moet voldoen.

  Volledig artikel lezen
 • Hoe kiest u een goede matras voor uw bed?
  Hoe kiest u een goede matras voor uw bed? dinsdag 20 september 2022

  Een matras kiezen is een beslissing die een derde van uw tijd de komende tien jaar zal bepalen. We maken u wegwijs door alle mogelijke factoren die een rol kunnen spelen in uw keuze.

  Volledig artikel lezen
 • Zware benen in bed
  Zware benen in bed zaterdag 17 september 2022

  Zware benen in bed of vermoeide benen voor of na het slapen zijn een vervelend fenomeen dat de nachtrust kan verstoren en ervoor zorgt dat u niet-uitgerust opstaat. In dit artikel vertellen we meer over de oorzaken van zware benen en geven we tips om ze te voorkomen.

  Volledig artikel lezen
 • De link tussen depressie en slaapproblemen
  De link tussen depressie en slaapproblemen vrijdag 16 september 2022

  Voldoende slaap is essentieel voor een gezonde geest en een gezond lichaam. Tijdens de slaap herstellen we namelijk zowel mentaal als lichamelijk. Slaaptekort kan op lange termijn tot depressie leiden en een depressie kan ook de oorzaak zijn van slaapproblemen. Hoe dat mechanisme in elkaar zit, leest u hier.

  Volledig artikel lezen
 • Cognitieve gedragstherapie bij slaapproblemen
  Cognitieve gedragstherapie bij slaapproblemen woensdag 14 september 2022

  Cognitieve slaaptherapie past de principes van de cognitieve gedragstherapie toe op de behandeling van slaapproblemen. Over de achtergrond van die therapieën leest u hier meer.

  Volledig artikel lezen
 • Wat zegt de Universiteit van Vlaanderen over slaap?
  Wat zegt de Universiteit van Vlaanderen over slaap? dinsdag 13 september 2022

  De Universiteit van Vlaanderen is een platform met video's en podcasts dat wetenschap voor iedereen toegankelijk wil maken. Enkele wetenschappers hebben het er vanuit hun vakgebied over bepaalde aspecten van de slaap. Dan kijken en luisteren wij mee natuurlijk!

  Volledig artikel lezen
 • Uw slaapkamer feng shui inrichten: hoe?
  Uw slaapkamer feng shui inrichten: hoe? maandag 12 september 2022

  Feng shui mag dan misschien als pseudowetenschap bestempeld worden, er is wel aangetoond dat architecten wereldwijd toch universele keuzes maken voor slaapkamerinrichtingen die heel nauw aansluiten bij de principes van deze oosterse filosofie. Welke dat zijn, leest u hier.

  Volledig artikel lezen
 • Films over slaap: 5 kijktips
  Films over slaap: 5 kijktips vrijdag 9 september 2022

  Het Film Fest Gent viert in 2023 zijn 50ste verjaardag. Om dat te vieren, tippen we alvast onze vijf films over ons geliefkoosde thema: slaap. Veel kijkplezier (we hopen dat u er niet bij wegdommelt).

  Volledig artikel lezen
 • Ademhalingsoefeningen voor een betere slaap
  Ademhalingsoefeningen voor een betere slaap dinsdag 6 september 2022

  Wilt u ademhalingsoefeningen toepassen om beter te slapen, dan kunt u die plukken uit de yogatraditie of de gespecialiseerde kinesitherapie. Sinds kort is er zelfs ook een technologische app en toestel om die oefeningen te optimaliseren: de Moonbird. 

  Volledig artikel lezen
 • Vlugger inslapen dankzij slaapmeditatie
  Vlugger inslapen dankzij slaapmeditatie woensdag 8 juni 2022

  Sommige mensen stappen het bed in en slapen vrijwel onmiddellijk. Anderen liggen iedere nacht uren naar het plafond te staren. Herkent u zich in die laatste categorie en zou u daar graag iets aan doen? Misschien kan slaapmeditatie u helpen om vlugger in te slapen. Lees hier hoe u zoal kunt mediteren voor het slapengaan.

  Volledig artikel lezen