Blog

Slechte nachtrust door rugpijn? Dorsoo geeft slaapadvies en inzichten. Ontdek hoe u beter kan slapen en wat de oorzaak van een woelige nacht kan zijn.

Blogcategorieën

 • Alles wat u moet weten over lage rugpijn na slapen
  Alles wat u moet weten over lage rugpijn na slapen donderdag 27 mei 2021

  Als u last hebt van lage rugpijn, bent u helaas lang niet de enige. Zo krijgt 80% van de volwassen bevolking te maken met rugpijn. Een optimale ondersteuning van de rug tijdens het slapen door een aangepast bed en matras kan een oplossing bieden om de nachtrust te verbeteren en lage rugpijn na slapen te verminderen.

  Volledig artikel lezen
 • Wat is de beste matras bij rugklachten? - Dorsoo
  Wat is de beste matras bij rugklachten? dinsdag 3 september 2019

  Hoe kiest u nu de beste matras voor uw rug? Een goede matras kan rugklachten voorkomen en verminderen. De matras moet een correcte ondersteuning bieden voor de rug. En kiest u voor een zachte of iets hardere matras? Lees het hier in dit artikel.

  Volledig artikel lezen
 • Hoe kies ik het beste bed? - Dorsoo
  Hoe kies ik het beste bed? donderdag 6 juni 2019

  Iedereen kan een goed bed gebruiken om 's nachts maximaal de batterijen op te laden. Maar wat maakt het beste bed en waarop moet u letten bij de aankoop ervan? In dit blogartikel overlopen we alle eigenschappen waaraan uw ideale bed moet voldoen.

  Volledig artikel lezen
 • ’s Nachts vaak plassen: oorzaken en remedies
  ’s Nachts vaak plassen: oorzaken en remedies vrijdag 17 september 2021

  Een veel voorkomende stoorzender voor een normale nachtrust is 's nachts vaak moeten plassen. We sommen de belangrijkste oorzaken op en geven een aantal tips om het probleem tegen te gaan.

  Volledig artikel lezen
 • De beste hoogte van een bed
  Wat is de beste hoogte van een bed? vrijdag 10 september 2021

  De instaphoogte is een belangrijke eigenschap van een ergonomisch bed. Hoe bepaalt u de beste hoogte van een bed? In dit artikel leest u meer over de juiste bedhoogte en de effecten ervan op het dagelijkse leven.

  Volledig artikel lezen
 • Wat is beter voor uw rug én uw slaap? Een Dorsoo-slaapsysteem of een boxspring?
  Wat is beter voor uw rug én uw slaap? Een Dorsoo-slaapsysteem of een boxspring? vrijdag 6 augustus 2021

  Goed slapen is essentieel voor uw gezondheid. ’s Nachts herstelt het lichaam van alle inspanningen overdag. Een goede nachtrust en een optimale ondersteuning zijn dus van het grootste belang. Kiest u best voor een boxspring of voor een Dorsoo-slaapsysteem? Zoekt u een stijlvol bed dat uw rug ontlast en uw slaapkwaliteit verbetert? Lees dan zeker verder.

  Volledig artikel lezen
 • Sporten voor het slapen: wat mag en wat doet u beter niet?
  Sporten voor het slapen: wat mag en wat doet u beter niet? vrijdag 11 juni 2021

  We weten allemaal dat sporten gezond is voor lichaam én geest. Het is dus belangrijk om elke dag de nodige beweging te hebben. Om goed te functioneren is ook een goede nachtrust van belang. Sporten zorgt ervoor dat u op een gezonde manier moe wordt. Dus zou u denken dat u na het sporten makkelijk kan inslapen. Maar hoe zit het nu echt met sporten voor het slapen?

  Volledig artikel lezen
 • Welke hardheid van matras kiest u best bij rugklachten?
  Een harde of zachte matras kiezen bij rugklachten? vrijdag 28 mei 2021

  Bij de aankoop van een nieuwe matras zorgt het kiezen van de hardheid wellicht voor de grootste twijfel. Kiest u voor een harde of zachte matras of een hardheid tussenin? In dit blogartikel verschaffen we u meer info door het antwoord te geven op een aantal veelgestelde vragen.  

  Volledig artikel lezen
 • De weldadige warmte van een kersenpitkussen verdrijft pijn in rug, nek en schouders
  Een warmtekussen verdrijft pijn in rug, nek en schouders dinsdag 27 april 2021

  Wie het eerste warmtekussen gebruikt zou hebben en waar en wanneer dat gebeurd zou zijn, daarover lijken de geschiedkundige bronnen elkaar tegen te spreken. Waar we het tot vandaag wel allemaal over eens zijn: er is niets zaligers dan de weldadige warmte van een kersenpitkussen op uw stramme spieren. Een warmtekussen verlicht immers pijn in de rug, nek of schouders.

  Volledig artikel lezen
 • Het verschil tussen koudschuim en traagschuim - Dorsoo
  Een koudschuim of een traagschuim matras kiezen? dinsdag 20 april 2021

  Koudschuim en traagschuim zijn begrippen uit de matrasindustrie die regelmatig verwisseld worden, merken we bij onze klanten. In deze blog leest u over de verschillen en gelijkenissen tussen koudschuim en traagschuim. We lijsten ook de voor- en nadelen op van een koudschuim matras en een traagschuim matras.

  Volledig artikel lezen
 • Rugpijn door zittend werk: oorzaken en tips
  Rugpijn door zittend werk: oorzaken en tips maandag 29 maart 2021

  80% van de bevolking heeft ooit wel eens last van rugpijn. In veel gevallen worden rugklachten veroorzaakt door te weinig beweging en langdurig zitten in slechte houdingen. Rugpijn door zittend werk komt vaak voor. Lees hier hoe deze rugklachten precies ontstaan en wat u er aan kan doen. 

  Volledig artikel lezen
 • Hoe verkrampte rugspieren behandelen met warmte?
  Hoe verkrampte rugspieren behandelen met warmte? maandag 22 maart 2021

  Mensen met rugklachten grijpen vaak naar medicatie, maar ook warmte heeft een pijnstillend effect. Het verbetert de bloedcirculatie en maakt pijnlijke, verkrampte rugspieren en gewrichten opnieuw soepel.

  Volledig artikel lezen