Blog

Slechte nachtrust door rugpijn? Dorsoo geeft slaapadvies en inzichten. Ontdek hoe u beter kan slapen en wat de oorzaak van een woelige nacht kan zijn.

Blogcategorieën

 • Rugpijn ’s nachts of 's morgens? Dit moet u weten!
  Lage rugpijn na het slapen? Dit moet u weten! dinsdag 24 september 2019

  Veel mensen worden ’s nachts of ’s morgens wakker met rugpijn door overbelasting tijdens de slaap. Een goed bed met de juiste matras lost dit op.

  Volledig artikel lezen
 • Wat is de beste matras bij rugklachten? - Dorsoo
  Wat is de beste matras bij rugklachten? dinsdag 3 september 2019

  Hoe kiest u nu de beste matras voor uw rug? Een goede matras kan rugklachten voorkomen en verminderen. De matras moet een correcte ondersteuning bieden voor de rug. En kiest u voor een zachte of iets hardere matras? Lees het hier in dit artikel.

  Volledig artikel lezen
 • Hoe kies ik het beste bed? - Dorsoo
  Hoe kies ik het beste bed? donderdag 6 juni 2019

  Iedereen kan een goed bed gebruiken om 's nachts maximaal de batterijen op te laden. Maar wat maakt het beste bed en waarop moet u letten bij de aankoop ervan? In dit blogartikel overlopen we alle eigenschappen waaraan uw ideale bed moet voldoen.

  Volledig artikel lezen
 • De invloed van tv-kijken, smartphone, tablet en laptop op onze slaap
  De invloed van tv-kijken, smartphone, tablet en laptop op onze slaap dinsdag 12 januari 2021

  Vlak voor het slapengaan even televisie kijken of op de smartphone door uw sociale media scrollen. Iedereen doet dat wel. Wist u dat het kunstmatig blauw licht van schermen een negatieve invloed kan hebben op uw nachtrust? We geven u meer tekst en uitleg in dit artikel.

  Volledig artikel lezen
 • Vermoeidheid en rugpijn bij nierproblemen
  Vermoeidheid en rugpijn bij nierproblemen donderdag 7 januari 2021

  Uw nieren zijn essentieel bij de afvalhuishouding van uw bloed. Als de nierwerking in de war geraakt, treden er allerlei lichamelijk problemen op: van misselijkheid over rugpijn tot zelfs huidirritatie. In deze blogpost focussen we op twee typische symptomen bij nierproblemen: vermoeidheid en rugpijn. 

  Volledig artikel lezen
 • Oorzaken van rugpijn bij ademen
  Oorzaken van rugpijn bij ademen dinsdag 24 november 2020

  Rugpijn bij ademen: zie het als een signaal dat u niet zomaar wegwuift. Zeker: het kan goedaardig zijn. Misschien hebt u gewoon te veel gesport. Of te lang in de tuin gewerkt? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Als de pijn een paar dagen blijft duren, is het toch een aanrader om even langs de dokter te gaan.

  Volledig artikel lezen
 • Tips om rugpijn snel te verminderen
  Tips om rugpijn snel te verminderen dinsdag 10 november 2020

  1 op de 3 Belgen krijgt regelmatig te maken met rugklachten. Rugklachten zijn heel onaangenaam, daarom geven we u graag enkele tips om uw rugpijn snel te verminderen.

  Volledig artikel lezen
 • 9 tips voor een rustgevende slaapkamer
  9 tips voor een rustgevende slaapkamer donderdag 5 november 2020

  Een rustgevende slaapkamer zorgt ervoor dat we ons eerder kunnen ontspannen, sneller in slaap vallen en aangenaam ontwaken. Dit draagt in grote mate bij aan een gezonde nachtrust. We lijsten in dit artikel 9 tips op om een slaapkamer rustgevend in te richten. 

  Volledig artikel lezen
 • Wat is slapeloosheid?
  Wat is slapeloosheid? vrijdag 30 oktober 2020

  Slapeloosheid is een veel voorkomende slaapstoornis die staat voor moeilijk inslapen, vaak wakker worden tijdens de nacht of te vroeg ontwaken. Deze 3 vormen kunnen tegelijkertijd voorkomen. 

  Volledig artikel lezen
 • De invloed van het winteruur op de slaap - Dorsoo
  De invloed van het winteruur op de slaap vrijdag 23 oktober 2020

  In de nacht van zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober 2020 gaat het winteruur in. Dan draaien we de klok een uur terug. 3 uur wordt 2 uur. Hierdoor mogen we een uurtje langer slapen. Velen ervaren dit positief en voelen zich vol energie bij het begin van de wintertijd. Toch blijkt dat de voordelen van het uurtje extra slaap slechts beperkt zijn.

  Volledig artikel lezen
 • De beste rughouding: een kwestie van lijn en beweging
  De beste rughouding: een kwestie van lijn en beweging maandag 14 september 2020

  Een goede rughouding: het is een way of life. Eentje die u zich eigen moet maken. Want een goede rug vraagt voortdurend uw aandacht. Of u nu staat, zit of ligt. Wat zijn de twee basisprincipes voor de beste rughouding? Rechtheid is de boodschap. Alles in één rechte lijn. En principe 2: bewegen. Zo maakt u de spieren sterker die u – letterlijk – recht houden. In deze blog leggen we uit hoe u het best uw rughouding verbetert terwijl u staat, zit of ligt.

  Volledig artikel lezen
 • Nekpijn door stress
  Nekpijn door stress donderdag 3 september 2020

  Stress slaat op de nek. En als stress lang aanhoudt, wordt de zeurende nekpijn er alleen maar erger op. Spieren verkrampen, houden uw schouders in een houdgreep, en uiteindelijk kan nekpijn ook omslaan in hoofdpijn. Dé oplossing? Minder stress. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Daarom schotelen we u alvast drie oefeningen voor die uw nek weer soepel maken.

  Volledig artikel lezen