Blog

  Beter slapen? Lees hier onze 19 slaaptips. - Dorsoo

  Slechte nachtrust door rugpijn? Dorsoo geeft slaapadvies en inzichten. Ontdek hoe u beter kan slapen en wat de oorzaak van een woelige nacht kan zijn.

  Beter slapen? Lees hier onze 19 slaaptips.

  Wat zijn de beste tips om beter te slapen? We hebben de belangrijkste adviezen voor een optimale nachtrust gebundeld in 19 makkelijk toepasbare slaaptips.

 • Wat is de beste matras bij rugklachten? - Dorsoo

  Wat is de beste matras bij rugklachten?

  zaterdag 13 oktober 2018

  Hoe kiest u nu de beste matras voor uw rug? Een goede matras kan rugklachten voorkomen en verminderen. De matras moet een correcte ondersteuning bieden voor de rug. En kiest u voor een zachte of iets hardere matras? Lees het hier in dit artikel.

  Volledig artikel lezen
 • Rugpijn ’s nachts of 's morgens? Dit moet u weten! - Dorsoo

  Rugpijn ’s nachts of 's morgens? Dit moet u weten!

  maandag 26 februari 2018

  Veel mensen worden ’s nachts of ’s morgens wakker met rugpijn door overbelasting tijdens de slaap. Een goed bed met de juiste matras lost dit op.

  Volledig artikel lezen
 • Beter slapen? Lees hier onze 19 slaaptips. - Dorsoo

  Beter slapen? Lees hier onze 19 slaaptips.

  dinsdag 20 augustus 2019

  Wat zijn de beste tips om beter te slapen? We hebben de belangrijkste adviezen voor een optimale nachtrust gebundeld in 19 makkelijk toepasbare slaaptips.

  Volledig artikel lezen
 • Hygiëne in de slaapkamer - Dorsoo

  Hygiëne in de slaapkamer

  dinsdag 13 augustus 2019

  Hygiëne in de slaapkamer is belangrijk voor een gezonde slaapomgeving. We brengen idealiter een derde van onze dag door in de slaapkamer en dus is het frequent schoonmaken van de slaapkamer een noodzakelijke klus. Lees in dit blogartikel hoe u dit het best aanpakt.

  Volledig artikel lezen
 • Wat is de beste slaaphouding? - Dorsoo

  Wat is de beste slaaphouding?

  vrijdag 26 juli 2019

  Een goede slaaphouding is een belangrijke factor voor een gezonde nachtrust. Een slechte slaaphouding kan immers zorgen voor rugpijn, nekklachten en zelfs hoofdpijn. In dit artikel leest u over de verschillende slaaphoudingen en de effecten op het lichaam.

  Volledig artikel lezen
 • Nachtelijk zweten: tips en oplossingen - Dorsoo

  Nachtelijk zweten: tips en oplossingen

  dinsdag 16 juli 2019

  Sommige slapers zweten gedurende de nacht ongewoon veel. Nachtelijk zweten is niet fijn voor de persoon in kwestie en ook niet voor zijn of haar partner. In dit artikel vindt u tips en producten die u kunnen helpen om niet meer of op zijn minst veel minder te zweten in bed.

  Volledig artikel lezen
 • Nekpijn na het slapen: oorzaken & tips - Dorsoo

  Nekpijn na het slapen: oorzaken & tips

  vrijdag 14 juni 2019

  Ervaart u nekpijn na het slapen? Dit artikel behandelt de voornaamste oorzaken en reikt tips aan om deze nekpijn te verhelpen en te voorkomen.

  Volledig artikel lezen
 • Hoe kies ik een goed bed? - Dorsoo

  Hoe kies ik een goed bed?

  donderdag 06 juni 2019

  Iedereen kan een goed bed gebruiken om 's nachts maximaal de batterijen op te laden. Maar wat maakt een goed bed en waarop moet u letten bij de aankoop ervan? In dit blogartikel overlopen we alle eigenschappen waaraan uw ideale bed moet voldoen.

  Volledig artikel lezen
 • Het verschil tussen koudschuim en traagschuim - Dorsoo

  Het verschil tussen koudschuim en traagschuim

  dinsdag 14 mei 2019

  Koudschuim en traagschuim zijn begrippen die regelmatig verwisseld worden, merken we bij onze klanten. In deze blog leest u over de verschillen en gelijkenissen tussen koudschuim en traagschuim en de voor- en nadelen van beide materialen.

  Volledig artikel lezen
 • Sporten bij rugklachten? Kan dat? - Dorsoo

  Sporten bij rugklachten? Kan dat?

  vrijdag 10 mei 2019

  De meeste mensen vermijden sporten als ze rugpijn hebben. Nochtans hebben mensen met rugklachten baat bij beweging. Sport kan rugklachten verbeteren én voorkomen. 

  Volledig artikel lezen
 • Wanneer moet u uw matras vervangen? - Dorsoo

  Wanneer moet u uw matras vervangen?

  dinsdag 30 april 2019

  Een slechte of versleten matras is de hoofdverantwoordelijke voor een verstoorde slaap en verschillende rugklachten. Tijdig uw matras vervangen, is dus zeker belangrijk.

  Volledig artikel lezen
 • Hoe ergonomisch slapen? - Dorsoo

  Hoe ergonomisch slapen?

  dinsdag 02 april 2019

  Goed slapen is een basisbehoefte en ergonomisch slapen zorgt voor een optimale recuperatie van uw lichaam. Om ergonomisch te slapen moet u rekening houden met enkele aspecten. In dit blogartikel leert u waarom uw slaaphouding, uw matras en hoofdkussen én de instaphoogte van uw bed belangrijk zijn om goed en ergonomisch te slapen. 

  Volledig artikel lezen
 • Seks en rugpijn - Dorsoo

  Seks en rugpijn

  zaterdag 30 maart 2019

  Mensen met rugklachten ondervinden dat de pijn het seksleven stevig kan verstoren. Ontdek hier hoe u ondanks die pijn uw seksleven toch levendig en plezierig kan houden. 

  Volledig artikel lezen

Pagina's