Blog

Slechte nachtrust door rugpijn? Dorsoo geeft slaapadvies en inzichten. Ontdek hoe u beter kan slapen en wat de oorzaak van een woelige nacht kan zijn.

 • Rugpijn bovenrug na slapen? - Dorsoo
  Hoge rugpijn na het slapen? woensdag 27 september 2023

  Veel mensen worden na het slapen wakker met pijn in de bovenrug. Maar hoe komt dit precies? Wat kan de oorzaak zijn? En vooral: wat kunt u eraan doen? Vaak kan een goed bed met de juiste matras een oplossing bieden aan hoge rugpijn na het slapen.

  Volledig artikel lezen
Blogcategorieën
 • Lage rugpijn na het slapen
  Lage rugpijn na slapen? Hoe lost u dat op? vrijdag 17 februari 2023

  Als u last hebt van lage rugpijn, bent u helaas lang niet de enige. Maar liefst 80 % van de volwassen bevolking krijgt ooit te maken met dergelijke rugpijn. Een optimale ondersteuning van de rug tijdens het slapen door een aangepast bed en matras kan een oplossing bieden om de nachtrust te verbeteren en lage rugpijn na slapen te verminderen.

  Volledig artikel lezen
 • Kiezen voor een op maat gemaakte slaapoplossing of een dynamisch slaapsysteem van Dorsoo?
  Kiezen voor een op maat gemaakte slaapoplossing of een dynamisch slaapsysteem van Dorsoo? maandag 9 januari 2023

  Wie iets meer van zijn nachtrust verlangt, gaat het zoeken in slaapoplossingen op maat. Dan komt u al gauw uit op personaliseerbare matrassen of op uw lichaam ingestelde bedbodems. Maar er is ook het unieke dynamische slaapsysteem van Dorsoo. Hoe verhouden al die oplossingen zich tegenover elkaar?

  Volledig artikel lezen
 • Drie typische probleemzones bij lagerugklachten
  Drie typische probleemzones bij lagerugklachten woensdag 30 november 2022

  Wanneer er zich klanten met lage rugpijn in de slaapwinkel van onze kinesitherapeut Jan melden, zijn het meestal twee specifieke spiergroepen en een bepaalde zenuw die opspelen. Welke dat zijn en hoe een Dorsoo-bed die zones kan ontlasten, leest u in onze blog. 

  Volledig artikel lezen
 • Rugpijn bovenrug na slapen? - Dorsoo
  Hoge rugpijn na het slapen? woensdag 27 september 2023

  Veel mensen worden na het slapen wakker met pijn in de bovenrug. Maar hoe komt dit precies? Wat kan de oorzaak zijn? En vooral: wat kunt u eraan doen? Vaak kan een goed bed met de juiste matras een oplossing bieden aan hoge rugpijn na het slapen.

  Volledig artikel lezen
 • De bedgeheimen van Pedro Van Melckebeke (productie)
  De bedgeheimen van Pedro Van Melckebeke (productie) donderdag 31 augustus 2023

  In de reeks Bedgeheimen laten we telkens een medewerker van Dorsoo aan het woord die zijn verhaal doet over zijn dagelijkse bezigheden bij Dorsoo en hoe hij bijdraagt aan de klantentevredenheid van Dorsoo. We graven terug naar het begin van de carrière en polsen naar de momenten die extra voldoening gaven tot vandaag. In deze editie: Pedro Van Melckebeke, medewerker productie bij Dorsoo.

  Volledig artikel lezen
 • De bedgeheimen van Koen Nerinckx (R&D)
  De bedgeheimen van Koen Nerinckx (R&D) maandag 28 augustus 2023

  In de reeks Bedgeheimen laten we telkens een medewerker van Dorsoo aan het woord die zijn verhaal doet over zijn dagelijkse bezigheden bij Dorsoo en hoe hij bijdraagt aan de klantentevredenheid van Dorsoo. We graven terug naar het begin van de carrière en polsen naar de momenten die extra voldoening gaven tot vandaag. In deze editie: Koen Nerinckx, medewerker R&D bij Dorsoo.

  Volledig artikel lezen
 • Hoe kiest u het beste hoofdkussen bij nekpijn?
  Hoe kiest u het beste hoofdkussen bij nekpijn? donderdag 20 juli 2023

  Bijna iedereen krijgt ooit wel te maken met nekklachten. Deze kunnen variëren van een lichte stijfheid tot ernstige, belemmerende pijn. Een veelvoorkomende oorzaak van deze klachten is een verkeerde slaaphouding, vaak veroorzaakt door een ongeschikt hoofdkussen. Een goed hoofdkussen voor nekklachten kan een wereld van verschil maken. Het kan niet alleen bestaande klachten verminderen, maar ook helpen voorkomen dat ze in de toekomst opnieuw optreden. In dit blogartikel leggen we uit hoe u het beste hoofdkussen bij nekpijn kiest, zodat u kan genieten van een comfortabele en herstellende nachtrust. 

  Volledig artikel lezen
 • Hoeveel diepe slaap heeft een volwassene nodig?
  Hoeveel diepe slaap heeft een volwassene nodig? maandag 3 juli 2023

  Een goede en voldoende diepe slaap zijn een vitaal onderdeel van ons welzijn. Maar hoeveel diepe slaap hebt u nodig om gedurende de dag goed te kunnen functioneren? Wat gebeurt er als u te weinig diepe slaap hebt? En wat is de relatie tussen remslaap en diepe slaap? Laten we deze en andere belangrijke vragen onderzoeken in dit artikel.

  Volledig artikel lezen
 • Een normaal slaappatroon
  Een normaal slaappatroon donderdag 8 juni 2023

  De episodes waarin een mens slaapt en wakker is tijdens een periode van 24 uur noemen we zijn slaappatroon. Wat als een normaal slaappatroon beschouwd wordt, leest u in dit artikel.

  Volledig artikel lezen
 • Oorzaken van lage rugpijn bij vrouwen
  Oorzaken van lage rugpijn bij vrouwen dinsdag 6 juni 2023

  Volgens de CM ondervindt 80 % van de Belgen weleens lage rugpijn en het huisartsenplatform Domus Medica meldde dat in 2021 18 % van de Belgen op dat moment met lagerugproblemen kampte. In het eigen slaaponderzoek van Dorsoo stipte 45 % van de Vlamingen aan met lagerugklachten te kampen, iets meer vrouwen (46 %) dan mannen (44 %). In dit blogartikel gaan we dieper in op de oorzaken van lage rugpijn bij vrouwen.

  Volledig artikel lezen
 • Waarom is slaap belangrijk?
  Waarom is slaap belangrijk? maandag 5 juni 2023

  Ongeveer een derde van de tijd die we op de wereld doorbrengen, besteden we aan slapen. Weinigen onder u zullen zich al afgevraagd hebben waarom we slapen. Slaap hoort immers net zozeer als eten en drinken bij onze dagelijkse routine en we weten heel goed dat we zonder slaap niet kunnen leven. Minder bekend is dat niet alleen de slaap zelf, maar ook de kwaliteit van de slaap belangrijk is voor een goede gezondheid en levenskwaliteit. In dit artikel leggen we uit waarom mensen een goede slaap nodig hebben.

  Volledig artikel lezen
 • Slaaponderzoek van Dorsoo wijst uit dat de slaapkwaliteit van de Vlaming beter kan
  Slaaponderzoek van Dorsoo wijst uit dat de slaapkwaliteit van de Vlaming beter kan maandag 22 mei 2023

  Niet alleen willen we bij Dorsoo de slaap zo goed mogelijk doorgronden door alle mogelijke wetenschappelijke publicaties uit te pluizen, we willen ook uw slaap door en door kennen. Daarom organiseerden we in april 2023 een groot slaaponderzoek bij 1000 Vlamingen waarin we hen bevroegen naar hun slaappatroon.

  Volledig artikel lezen