Moonbird

De Moonbird is een toestel met bijhorende app dat voor een betere ademhaling zorgt en zo de slaap bevordert. Bereid u voor op een optimale slaap met deze nieuwe tool.

Moonbird Dorsoo

Technologische hulp voor betere ademhaling en slaap

Voor alle belangrijke dingen des levens bestaan vandaag technologische apps en tools. Ze houden uw budget bij, matchen u met de liefde van uw leven of ze meten hoeveel stappen u zet, hoeveel calorie├źn u eet of hoeveel u nog moet drinken die dag. Nu is er ook een nieuwe tool met bijbehorende app om u voor te bereiden op een optimale slaap: de Moonbird.

Koop Moonbird online

Eenvoudig stress temperen

De grootste boosdoener waartegen de Moonbird ten strijde trekt is stress. Die zorgt er immers voor dat uw hartslag, bloeddruk en adrenalineniveau stijgen. Dat kan uw lichaam best wel een tijdje verdragen, maar aanhoudende of herhaaldelijke stress kan leiden tot slapeloosheid, pijn, ziekte, angst of depressie.

Hou uw ademhaling makkelijk onder controle met Moonbird.

Wetenschappers hebben ontdekt dat er een eenvoudige manier is om die stress te temperen: als u gecontroleerd vertraagt naar zes ademhalingen per minuut (trager dan uw normale ademhaling), heeft dat een onmiddellijk rustgevend effect op uw zenuwstelsel. Er is zelfs een blijvend effect als u die ademhalingsvertragingsoefeningen geregeld doet.

Moonbird Dorsoo

Handige tool voor ademhalingsoefeningen

In onze blog over ademhalingsoefeningen kon u ook al lezen dat een ademhaling op het juiste ritme uw stressniveau verlaagt en u zo helpt vlot te ontspannen en in slaap te vallen. Sommige van die oefeningen zijn evenwel niet voor iedereen weggelegd, of vragen wel wat discipline. De Moonbird maakt het gemakkelijk om die oefeningen ook effectief uit te voeren, omdat app en toestel heel eenvoudig en heel intuïtief werken.

Moonbird Dorsoo

Beschikbaar in 4 kleuren

De Moonbird is beschikbaar in vier kleuren: black grey, sky blue, soft white en blue green. U kunt het toestel gemakkelijk overal gebruiken, zowel thuis als op reis, met of zonder uw telefoon om het toestel aan te sturen.

Moonbird Dorsoo Koop Moonbird online

Hoe werkt het toestel zelf?

De Moonbird is een toestel dat u gewoon in de hand kunt houden en dat aangestuurd wordt door een app op uw telefoon met verschillende programma's waaruit u kunt kiezen. Als u de Moonbird voelt uitzetten, ademt u mee in, als u de Moonbird voelt inkrimpen, ademt u mee uit. Door bewust met een gelijkmatige, rustige ademhaling bezig te zijn, komen lichaam en geest tot rust en bent u in de juiste mindset voor een deugddoende slaap. Met het apparaat in de hand voelt u heel natuurlijk aan hoe u moet ademen en kunt u zich gemakkelijk op het ritme focussen.

Het toestel kan ook een door u gekozen programma uitvoeren zonder app. U hebt dus niet noodzakelijk uw mobiele telefoon nodig.

Moonbird Dorsoo

Welke functies biedt de app?

In combinatie met de app zijn er verschillende opties voor oefeningen om uit te kiezen:

  • diverse begeleide ademhalingsoefeningen
  • diverse audiogidsen

De duur van die oefeningen kunt u per twee minuten instellen van twee tot dertig minuten. U kunt kiezen tussen vier voorgeprogrammeerde oefeningen met vooraf ingestelde ademhalingsritmes, maar u kunt ook uw eigen ritme programmeren.

De app geeft u de volgende indicaties voor een goede follow-up van de oefening:


  • tracking van uw hartritme
  • tracking van de intervallen tussen uw hartslagen
  • tracking van de coherentie tussen uw ademhaling en uw hartritme
Moonbird Dorsoo

Voor wie is de Moonbird aan te raden?

Iedereen die een goede gezondheid nastreeft en komaf wil maken met slaapproblemen, stress, piekergedachten, angst, paniek, hyperventilatie of spanningsklachten, heeft baat bij de Moonbird.

Moonbird Dorsoo

Kan ik de Moonbird testen?

U kunt de Moonbird twee weken uitproberen om te kijken of het voor uw werkt. Niet goed? U brengt het toestel weer binnen bij Dorsoo en u krijgt uw geld terug.

Bestellen in de webshop

Bekijk onze retourvoorwaarden

Moonbird Dorsoo