Ergonomisch latex hoofdkussen - Dorsoo

Dorsoo - Logo - Mark

Ergonomisch latex hoofdkussen

 • Veerkrachtig en comfortabel
 • Ergonomische vorm goedgekeurd door therapeuten
 • Zijlig en ruglig in één hoofdkussen
 • Ademt uitstekend
 • Duurzame ondersteuning van nek en hoofd
 • High definition luxe hoes
Ergonomisch Latex Hoofdkussen € 169 Bestel het hoofdkussen

De voordelen van een latex hoofdkussen

Bent u op zoek naar een ergonomisch latex hoofdkussen? Het 3D latex hoofdkussen met zijn aanpasbare hoogte en unieke vormeigenschappen is dan vast iets voor u.

 • Veerkrachtig & comfortabel

  Een latex hoofdkussen is zeer veerkrachtig. De hoge puntelasticiteit van het latex schuim zorgt ervoor dat de vorm van de nek goed ondersteund wordt. Daarnaast biedt dit type hoofdkussen een uitstekend comfort. De ergonomische vorm in combinatie met het verzachte oppervlak zijn heel aangenaam voor het gezicht. Naarmate dieper wordt ingedrukt komt de ondersteunende waarde van het latex schuim meer naar voor.

 • Ergonomisch voor nek en hoofd

  Het 3D latex hoofdkussen wordt uitgefreesd uit een grote blok Talalay latex op de maat 40 x 60 cm. De latex kern wordt nadien afgewerkt met een tricot. De ergonomische vormgeving ondersteunt de kromming van de nek en zorgt ervoor dat de nekspieren ten volle ontspannen. Er is een lagere zone voor het hoofd, een inkeping voor het rugslapen en een uitsparing voor de schouder. De ergonomische vorm werd vastgelegd door de therapeuten van Dorsoo.

 • Voor zowel zijlig als ruglig

  De vorm van het 3D latex hoofdkussen leent zich tot zijlig én ruglig. Zelfs een fervente zijslaper ligt vaak een tijdje op de rug om in te slapen of bij het ontwaken. De nekondersteuning is dan beter wat lager. Wanneer u op de zij inslaapt en tijdens de nacht op de rug draait is er een zone voorzien in het midden van het hoofdkussen. U kan ook perfect in het midden op de zij liggen als u dat het prettigste vindt. Met de uitneembare latex lagen past u de neksteun aan.

 • Aanpasbare hoogte

  Het 3D latex hoofdkussen is aanpasbaar tot 3 hoogtes. Door 1 of 2 lagen weg te nemen verlaagt u de hoogte van het latex kussen. U kan het hoofdkussen testen in de winkel, maar thuis ligt u misschien op een matras met een zachtere of hardere schouderzone waardoor de afstand tussen uw nek en hoofd én de matras verandert. Daarom kan u dit latex hoofdkussen zelf thuis bijstellen naar wens.

 • Handig in gebruik

  Eens correct ingesteld is een voorgevormd hoofdkussen handig in gebruik. Tijdens de nacht zijn er altijd momenten dat men een andere slaaphouding aanneemt. U hoeft dit latex hoofdkussen enkel goed in de nek te houden. Dit wordt een automatisme, dus geen gedoe meer om een hoofdkussen tot de gepaste vorm te kneden. U kan sneller terug inslapen.

 • High definition luxe hoes

  De kussenhoes bestaat uit een high definition bi-elastische stof. Deze stof rekt in 2 richtingen mee en voelt superzacht aan. Aan beide zijden is er een luchtdoorlatende 3D strook die de ventilatie van latex hoofdkussen verder verbetert. De hoes is wasbaar op 60 °C. Een nieuwe hoes nodig? Dat kan, deze is ook apart verkrijgbaar.

Dorsoo Latex Hoofdkussen Hoogte verstelbaar

Het ergonomisch latex hoofdkussen van Dorsoo

Bent u op zoek naar een hoofdkussen waarmee u zowel in rug- als zijlig kan slapen? Het Dorsoo latex hoofdkussen zorgt voor een comfortabel gevoel en stevige ondersteuning in beide slaaphoudingen. Met optimale ventilatie en lange levensduur.

Bestel het hoofdkussen

Slaapt u liever op een iets minder veerkrachtig kussen? Maak dan kennis met ons krachtenabsorberende traagschuim hoofdkussen.

Talalay: het basisingrediënt van ons latex hoofdkussen met uitstekende ventilatie

De opencelstructuur van talalay latex zorgt voor de beste ventilatie. Bovendien werken de aangebrachte driedimensionale contouren in het oppervlak als kanalen waarlangs warme lucht kan ontsnappen.

Langere levensduur

Hoe minder een hoofdkussen onderhevig is aan zweet, hoe beter voor de levensduur. Daarom is verluchting belangrijk. Minder kwalitatieve voorgevormde hoofdkussens zijn meestal onder druk in een mal gevormd en ademen nauwelijks of niet. Zweet blijft op het oppervlak liggen en droogt op. Het zout/transpiratievocht degradeert het hoofdkussen.

Duurzame ondersteuning

Een voorgevormd latex hoofdkussen heeft een lang leven. Een Talalay latex kussen is duurzaam en ademt uitstekend waardoor zweet kan verdampen en het hoofdkussen fris blijft. U kan er makkelijk 5 jaar mee verder zonder kwaliteitsverlies. Gedurende die periode ervaart u een constante ondersteuning van nek en hoofd waardoor de kans op nekklachten sterk vermindert in vergelijking met een klassiek kussen. Zweet u vaak aan het hoofd? Dan kan u het hoofdkussen extra beschermen met een kussenbeschermer.

Dorsoo Latex Hoofdkussen Hoogte verstelbaar