Kiezen voor een boxspring of een dynamisch slaapsysteem van Dorsoo?

Kiezen voor een boxspring of een dynamisch slaapsysteem van Dorsoo?

Werner - Adviseur Leestijd: 5 minuten
5

Goed slapen is essentieel voor uw gezondheid. 's Nachts herstelt het lichaam van alle inspanningen overdag. Een goede nachtrust en een optimale ondersteuning zijn dus van het grootste belang. Bent u toe aan een nieuw bed? Misschien overweegt u om uw oude bed in te ruilen en twijfelt u tussen een boxspring en een dynamische lattenbodem en matras van Dorsoo? In dit artikel leggen we de verschillen uit tussen een lattenbodem, een boxspring en een dynamisch slaapsysteem.

Of twijfelt u tussen: 

Wat is een boxspring?

Een boxspringbodem is een houten constructie gevuld met metalen veren. Dat kunnen bonellveren zijn, die bij goedkopere varianten gebruikt worden, of pocketveren. Pocketveren zijn afzonderlijke veren in een zakje die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Dat is een groot voordeel in vergelijking met bonellveren, die altijd samen bewegen. Elke fabrikant legt dan ook nog zijn accenten door een bepaald type pocketveer te gebruiken, of zelfs verschillende types pocketveren in één bodem.

Boxspring bonellveren pocketveren

Voordelen van een boxspring

 • Het bed heeft een luxueuze uitstraling.
 • Geeft een hotelgevoel (ook mooi bedlinnen speelt een rol).
 • Ventileert goed (als de matras en vooral de toplaag ook goed ventileert).
 • Er zijn veel personalisatiemogelijkheden.
 • Biedt standaard een hoge in- en uitstap.
 • Voor alle budgetten: de afwerkingsgraad bepaalt in hoge mate de prijs van het boxspringbed. Boxsprings vindt u zowel terug in het goedkoopste als in het luxesegment.

Nadelen van een boxspring

 • Een beetje bombastisch, past niet zo goed in kleine slaapkamers.
 • Minder goed reinigbaar bij huisstofmijtallergie (tenzij in kunstleder).
 • Een boxspringbedbodem an sich veert over het algemeen minder goed en heeft meestal een beperkte ergonomische meerwaarde in de bodem.

Wat is een dynamisch slaapsysteem van Dorsoo?

Ook al is de klassieke lattenbodem instelbaar of personaliseerbaar ...

De gewone klassieke lattenbodem is nog altijd de gangbaarste bedbodem. Er wordt gewerkt met heel eenvoudige tot geavanceerde materialen en instelopties en dat vertaalt zich in de aankoopprijs. Een lattenbodem kan gewoon in zijn geheel goed verend zijn, instelbare zones hebben of nog andere functionaliteiten, er zijn veel mogelijkheden. Instelbare latten kunnen zachter of harder gezet worden. Ze zijn meestal per lighelft instelbaar. Soms zijn ze ook in de hoogte verstelbaar. Dat laat toe om meer steun aan de lage rug te bieden of om de schouder te ontlasten.

gewone lattenbodem

... de klassieke lattenbodem blijft een statisch gegeven

De ingestelde lattenbodem blijft natuurlijk een statisch gegeven. De bodem wordt ingesteld op de dominante slaaphouding. Wijzigingen in slaaphouding of in lichaamsgewicht door de jaren heen kunnen een probleem vormen. In dat geval is het nodig om de lattenbodem opnieuw te laten instellen. Kies bij een tweepersoonsbed zeker voor een lattenbodem die ook aan de randen veert, zoniet zit er in het midden van het bed een harde plek.

Het slaapsysteem van Dorsoo geeft altijd dynamische ondersteuning

Een dynamisch slaapsysteem van Dorsoo is weliswaar een lattenbodem, maar verrijkt met een systeem met 26 hydraulische pompen die werken als communicerende vaten, waardoor de bedbodem zich altijd automatisch opnieuw aanpast, ook bij verandering van de slaappositie of als het lichaam doorheen de jaren verandert. Bij Dorsoo baseren we ons op het wetenschappelijke gegeven dat de slaappositie 10 tot 40 keer verandert per nacht. Daarom geloven we dat een slaapsysteem zich moet aanpassen telkens als u van houding verandert en geloven we niet in die ene ideale configuratie voor de hele nacht. Uw profiel in zijlig is immers heel anders dan uw profiel in ruglig.
 

Verbeter uw nachtrust.

Een goede nachtrust is essentieel om goed te recupereren. Lees meer over het best ondersteunende bed van Dorsoo.

Ontdek Dorsoo Active+

Voordelen van een slaapsysteem van Dorsoo

 • Het slaapsysteem past zich aan uw slaaphouding aan en geeft opwaartse steun aan de rug waar nodig, zowel in ruglig als zijlig, waardoor de rug nooit gaat doorhangen en de spieren en discussen de kans krijgen op een optimaal herstel tijdens de slaap.
 • Ook als uw lichaam verandert, past de lattenbodem zich aan. Het Dorsoo ACTIVE+ slaapsysteem volgt uw lichaam. Zelfs als dat lichaam doorheen de jaren of bijvoorbeeld door een zwangerschap of dieet verandert. U slaapt altijd ergonomisch perfect ondersteund. 
 • U kunt het comfort van de matras kiezen in soft, medium of firm. Het is mogelijk om te kiezen voor 2 matraskernen in 2 matrashoezen of gecombineerd in 1 matrashoes. 
 • Het Dorsoo-slaapsysteem kan ingebouwd worden in bestaande bedkaders. Het is een fluitje van een cent voor ons leverteam. 
 • Het slaapsysteem kan ook geleverd worden in een mooi bedframe van Dorsoo zelf. In ons assortiment bedkaders vindt u vast uw gading. Dat kan van heel eenvoudig tot luxueus in wel 100 verschillende stoffen, kunstleders en leders. Er is ook keuze uit 2 afwerkingen in hout (eik en notelaar). Of u kan kiezen voor een combinatie van gestoffeerd en hout. 

dynamisch slaapsysteem in bedframe

Nadelen van een slaapsysteem van Dorsoo

 • Het slaapsysteem van Dorsoo kan op zichzelf staan, maar heeft dan eerder een functionele uitstraling. U kunt dit esthetisch counteren met een bedkader en hoofdbord (inbouw in uw eigen bed of kiezen voor een bedkader van Dorsoo).
 • Een ergonomische instap hangt af van een langere set poten.
 • Een slaapsysteem van Dorsoo situeert zich in een iets hogere prijsklasse.

Dorsoo ActivePlus Dynamisch Slaapsysteem

Conclusie: waarom kiezen voor een boxspring of een slaapsysteem van Dorsoo?

Bij het Dorsoo ACTIVE+ slaapsysteem heeft de bedbodem een belangrijke meerwaarde voor de ergonomie. Bij het samenstellen van een Dorsoo-slaapsysteem kiest u in eerste instantie de bedbodem, u kiest vervolgens een matras naar wens en pas daarna komt de afwerking van het bed. De bedomranding, met of zonder hoofdbord, is een aanvulling op het slaapsysteem.

Vaak vinden mensen de hoge instap van een boxspring fijn. Dat kan met het Dorsoo-slaapsysteem door naar onze hoge poten te vragen. Een bijkomend voordeel van het Dorsoo-slaapsysteem is dat alles perfect bereikbaar is om te poetsen of om te vervangen als het nodig is.

De nadruk bij een boxspringbed ligt op de matras. De bedbodem – die bestaat uit een houten constructie met metalen veren – is van ondergeschikt belang, heeft een ergonomisch beperkte waarde en zit geïntegreerd in de bedomranding.

 Slaap op beide oren door onze unieke garanties

Door onze garantiepolitiek loopt de klant nooit het risico om met een wrang gevoel achter te blijven. Een kwalitatief product als het ACTIVE+ slaapsysteem houdt een zekere investering in en we vinden dat u daar met een gerust gemoed over moet kunnen beslissen.

We weten dat een matras kiezen niet eenvoudig is. Daarom kan de matraskern kosteloos omgeruild worden binnen de twee maanden na levering.

Helemaal uniek is onze niet-tevreden-geld-terug-garantie: als het slaapsysteem uiteindelijk niet aan de verwachtingen voldoet, wordt het alsnog teruggenomen tot twee maanden na de levering.*

Dorsoo blog garanties

* De omruilgarantie en niet-tevreden-geld-terug-garantie zijn alleen geldig in België.

Over Werner, adviseur bij Dorsoo Werner houdt van zijn Dorsoo-slaapsysteem. Het zorgt ervoor dat hij altijd heerlijk uitgeslapen is. Ideaal om fris en monter onze klanten te ontvangen. Of … om volle bak te gaan skiën, fitnessen of fietsen.