Wat is een goede matrasbeschermer tegen zweten?

Wat is een goede matrasbeschermer tegen zweten?

Jean-Marie - Adviseur Leestijd: 3 minuten
3

Wat is een goede matrasbeschermer tegen zweten? Het is een vaak gestelde vraag. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw matras adequaat te beschermen tegen zweet. Het hangt er vanaf wat u belangrijk vindt. In elk geval houdt een matrasbeschermer de matras fris en verlengt haar levensduur.

Tips om minder te zweten in bed 

In onze Dorsoo-winkels grapt een klant soms dat hij of zij naast een Leuvense stoof slaapt. Meestal zijn het de mannen die te warm hebben, maar niet altijd. Een vrouw in de overgang kan last hebben van opvliegers of ‘vapeurs’ die in een mum van tijd oververhitting en transpiratie teweeg brengen. Onder warm beddengoed is dit effect des te sterker.

Er zijn veel oorzaken van nachtelijk zweten. Zo kan te laat of te veel voedsel en drank nuttigen een oorzaak zijn van onrustige slaap. Binnenin het lichaam zijn nog volop verbrandingsprocessen aan de gang die transpiratie in de hand kunnen werken. Overmatig zweten kan ook een bijwerking zijn van bepaalde medicijnen.

Het is uiteraard zinvol om de temperatuur in de kamer en onder de lakens onder controle te houden. De zomers zijn de laatste jaren heel warm waardoor mensen meer zweten. Denk aan een aangepast zomerdekbed vanaf de lente. Lees meer tips om te slapen bij warm weer.

Soorten matrasbeschermers bij zweten 

U kan transpiratie trachten te beperken maar toch heeft een matras altijd een vorm van bescherming nodig. Welke matrasbeschermer kiest u dan tegen zweten? Een molton of een PU matrasbeschermer? En zijn er nog andere mogelijkheden? We overlopen de beschikbare producten één voor één.

Een absorberende molton matrasbeschermer

De molton matrasbeschermer is dé klassieke bescherming. Hij wordt onder het hoeslaken gebruikt en neemt vocht op. Voor een volledige bescherming van de matras is dit enkel geschikt bij matig zweten. Bij hevige transpiratie zal de matras nog wat vocht doorkrijgen. Er bestaan heel dikke moltons, maar naar onze mening gaat dit warmer aanvoelen waardoor de slaper meer gaat zweten, wat niet aangenaam is. In elk geval zijn dikkere moltons beter in combinatie met een dun geweven katoenen hoeslaken en niet met een jersey hoeslaken. 

De Dorsoo molton matrasbeschermer heeft een normale dikte en kan u wassen op 60 °C waardoor bacteriën gedood worden.

Dorsoo matrasbeschermer molton velours

Een PU matrasbeschermer beschermt 100% tegen zweet

Voor mensen die fel zweten en hun matras volledig willen beschermen, is een PU matrasbeschermer de beste keuze. Een PU beschermer laat nog wel beperkt luchtmoleculen door, maar ademt niet zo goed als een molton beschermer. De stof van deze matrasbeschermer is heel dun. De zijkanten zijn volledig luchtdoorlaatbaar en elastisch. Hierlangs kan warme lucht ontsnappen.

Dorsoo matrasbeschermer PU waterdicht

Verbeter uw nachtrust.

Een goede nachtrust is essentieel om goed te recupereren. Lees meer over de matras die rugklachten voorkomt en vermindert.

Ontdek Comfort Matras

Matrasbeschermer en hoeslaken in 1 laagje

De 2-in-1 matrasbeschermer en hoeslaken is een handig combinatieproduct. Door de matrasbeschermer en hoeslaken te combineren, hoeft u maar één laagje op te leggen. Het ligt zacht als een jersey hoeslaken en beschermt tegelijk de matras zeer goed. De stof van deze matrasbeschermer is gemaakt uit Tencel, is ondoorlaatbaar voor vocht, geurwerend en beperkt ventilerend. Bij warm weer is dit een goede oplossing om zweten te beperken en de matras volledig te beschermen. Tencel is een fris materiaal dat uit houtpulp wordt vervaardigd. Het heeft een glad oppervlak en voelt zijdezacht aan. De 2-in-1 matrasbeschermer en hoeslaken is ook heel handig om mee te nemen naar een vakantiehuisje. Deze is verkrijgbaar in 2 kleuren, wit en beige.

Dorsoo matrasbeschermer hoeslaken 2 in 1

Luchtlaag tussen matras en lichaam

De Air Cover matrasbeschermers van Casilin zijn vervaardigd uit een hoogtechnologisch 3D-gebreide stof. Deze vormen een flinterdunne luchtlaag die de ventilatie tussen de matras en uw lichaam bevordert. Dit zorgt voor een fris gevoel en vermindert zweten. Dankzij de natuurlijke Purotex+® behandeling worden allergenen zoals huisstofmijt met maar liefst 97% verminderd na twee weken. De waterproof versie beschikt over een dunne en discrete waterdichte beschermlaag.

Air Cover matrasbeschermer tegen zweten

Bekijk hier het overzicht van de Dorsoo-matrasbeschermers. Wij bieden ook kussenbeschermers aan.

Benieuwd naar ons ander fijn beddengoed? Ontdek ons assortiment mooi bedlinnen.

Gerelateerde artikels

Over Jean-Marie, adviseur bij Dorsoo Jean-Marie, onze goedlachse expert in ergonomisch slapen, gaat steeds tot het uiterste om u een zalige slaap zonder rugpijn te bieden. Met een luisterend oor voor ieders situatie deelt hij zijn kennis zodat u de juiste keuze kunt maken voor een optimale nachtrust.