Help, ik zie er altijd ongelooflijk moe uit! - Dorsoo

Help, ik zie er altijd ongelooflijk moe uit

Ingrid - Adviseur Leestijd: 2 minuten
2

Een vermoeid uiterlijk is vaak het resultaat van slaaptekort, een te korte of slechte nachtrust, een superactieve week of een periode van algemene vermoeidheid, lagere immuniteit of ziekte. Een eenvoudige oplossing is eens lekker uitslapen (een schoonheidsslaapje). Een relaxerende gezichtsmassage en schoonheidsverzorging kunnen ook helpen om een vermoeide blik weg te werken.

Hoe verhelpen?

Tips om een vermoeid uiterlijk onmiddellijk aan te pakken:

  • Neem een lekkere douche met een opwekkend geurende douchegel. Denk daarbij aan ceder, lotus, pepermunt, rode roos, eucalyptus, magnolia, mandarijn, muskus, rozemarijn of de klassieke munt. De geest wordt wakker en dat pept ook het lichaam op.
  • Sluit de douche af door koud water over uw voeten, benen, billen, buik, borst en schouders te laten lopen. Dat is opwekkend en extreem verfrissend.
  • Was uw gezicht na de douche met een ijskoud washandje, dat u eventueel met ijsblokjes vult. Druk het koude washandje tegen uw ogen. De huid spant zich daardoor aan.
  • Breng een vochtinbrengende crème aan op uw ogen. Die werkt als een filler en zal de donkere kringen rond de ogen verminderen en meteen ook de diepte van de wallen aanpakken.
  • Gebruik een concealer. Dat is een stift in huidskleur die werkt als een foundation. Breng dat op de wallen aan en het creëert een optische illusie. De wallen lijken minder dik en minder gezwollen. Doe dan over de wallen en op de rest van het ooglid een beetje wit poeder. Dat zorgt voor heldere, open blik.
  • Wacht even met de sterke koffie en eet liever een paar stukken vers fruit, hoe sappiger hoe beter.
  • Drink veel water en eventueel een smoothie gemaakt van vers fruit om meer vocht op te nemen in het lichaam.
  • Een goed hoofdkussen draagt niet alleen bij tot een goede slaap, maar ook tot een goede drainage van het lichaamsvocht ter hoogte van het gezicht. Zorg ervoor dat u geen druk op de kaken hebt tijdens de slaap en dat uw gezicht mooi ontspannen op het hoofdkussen ligt. Een optimale ondersteuning van de nek is van groot belang voor een gezonde nek, en in de Chinese geneeskunde speelt de positie van de nek op het hoofdkussen een cruciale rol voor de drainage van lichaamsvocht en afvalstoffen. Dorsoo heeft een mooi gamma hoofdkussens voor een optimale nachtrust, herstel- en beautyslaap en helpt u graag bij het maken van een keuze.

Gerelateerde artikels

Over Ingrid, adviseur bij Dorsoo Ingrid houdt van de natuur. Ze fietst en wandelt graag in het groen. En als gezondheidscoach is ze ook passioneel bezig met de helende kracht van de natuur in het algemeen. Een verkoudheid, overgevoeligheid, stress? Ingrid weet raad.