Help, ik zie er altijd ongelooflijk moe uit! - Dorsoo

Help, ik zie er altijd ongelooflijk moe uit!

Ingrid - Adviseur dinsdag 21 maart 2017 Leestijd: 2 minuten

Een vermoeid uiterlijk is vaak het resultaat van slaaptekort, een te korte of slechte nachtrust, een superactieve week of een periode van algemene vermoeidheid, lagere immuniteit of ziekte. Een eenvoudige oplossing is eens lekker uitslapen (een schoonheidsslaapje). Een relaxerende gezichtsmassage en schoonheidsverzorging kunnen ook helpen om een vermoeide blik weg te werken.

Hoe verhelpen?

Enkele tips om een vermoeid uiterlijk onmiddellijk aan te pakken:

 • Neem een lekkere douche met een opwekkend geurende douchegel. Denk hierbij aan ceder, lotus, pepermunt, rode roos, eucalyptus, magnolia, mandarijn, muskus, rozemarijn of de klassieke munt. De geest wordt wakker en dat pept ook je lichaam op.
 • Sluit de douche af door koud water over je voeten, benen, billen, buik, borst en schouders te laten lopen. Dit is opwekkend en extreem verfrissend.
 • Was je gezicht na de douche met een ijskoud washandje, dat je eventueel met ijsblokjes vult. Druk het koude washandje tegen je ogen. De huid spant zich hierdoor aan.
 • Breng een vochtinbrengende crème aan op de ogen. Deze werkt als een filler en zal de donkere kringen rond de ogen verminderen en meteen ook de diepte van de wallen aanpakken.
 • Gebruik een concealer. Dit is een stift in huidskleur die werkt als een foundation. Breng dit op de wallen aan en het creëert een optische illusie. De wallen lijken minder dik en minder gezwollen. Doe dan over de wallen en op de rest van het ooglid een beetje wit poeder. Dit zorgt voor heldere, open blik.
 • Verbeter uw nachtrust.

  Een goede nachtrust is essentieel om goed te recupereren. Lees meer over het best ondersteunende bed van Dorsoo.

  Ontdek Dorsoo Active+

 • Wacht even met de sterke koffie en eet liever een paar stukken vers fruit, hoe sappiger hoe beter.
 • Drink veel water en eventueel een smoothie gemaakt van vers fruit om meer vocht op te nemen in het lichaam.
 • Een goed hoofdkussen draagt niet alleen bij tot een goede slaap, maar ook tot een goede drainage van het lichaamsvocht ter hoogte van het gezicht. Zorg dat je geen druk op de kaken hebt tijdens de slaap en dat je gezicht mooi ontspannen op het hoofdkussen ligt. Een optimale ondersteuning van de nek is van groot belang voor een gezonde nek, en in de Chinese geneeskunde speelt de positie van de nek op het hoofdkussen een cruciale rol voor de drainage van lichaamsvocht en afvalstoffen. Dorsoo heeft een mooi gamma aan hoofdkussens voor een optimale nachtrust, herstel- en beautyslaap en helpt je graag bij het maken van een keuze.

Gerelateerde artikels

Over Ingrid, adviseur bij Dorsoo Ingrid houdt van de natuur. Ze fietst en wandelt graag in het groen. En als gezondheidscoach en Bach-consulent is ze ook passioneel bezig met de helende kracht van de natuur in het algemeen en van Bachbloesems in het bijzonder. Een verkoudheid, overgevoeligheid, stress? Ingrid weet raad.