Een ergonomisch bed voor een betere slaap

Wie op zoek is naar een ergonomisch bed veeleer dan zomaar een bed, heeft daar vaak specifieke redenen voor: u wilt een bed dat speciaal ontworpen is om uw lichaamshouding tijdens de slaap correct te ondersteunen.

Voordelen van een ergonomisch bed

De keuze voor een ergonomisch bed brengt diverse voordelen met zich mee, waaronder:

  • betere slaapkwaliteit
  • minder fysieke klachten
  • een gezonde rug

Een ergonomisch bed: minder pijn, betere nachtrust

Een ergonomisch bed is erop gericht om de druk op bepaalde delen van het lichaam te verminderen, zoals de rug en heupen. Daardoor worden pijn en ongemakken verlicht. Een cruciaal element is de juiste uitlijning van de ruggengraat, wat essentieel is om goed te herstellen van de belasting van de dag en mogelijke slaapgerelateerde problemen te voorkomen.

De principes achter een ergonomisch bed

Tot zover hebben we het nog altijd over ergonomische bedden in het algemeen, waarvan we tientallen fabrikanten vinden op het web. U zult misschien al meerdere merken gevonden hebben die matrassen op maat samenstellen of fabrikanten van slaapsystemen die ingesteld worden op uw slaaphouding en lichaamsprofiel.

Een op maat gemaakte slaapoplossing focust op één slaaphouding, daar zit precies het probleem.

Bij een op maat gemaakte slaapoplossing wordt alles afgestemd op uw slaaphouding door middel van metingen. Metingen gebeuren dan met een lintmeter, wervelzuilscanner, bodyscanner of sensormeetmat.

Die aanpak is evenwel altijd gebaseerd op de dominante slaaphouding van de slaper, meestal de houding waarin hij in slaap valt. Dat is exact waar het schoentje knelt, volgens Dorsoo.

Een bodyscanner meet het profiel van deze dame.

Een ergonomisch bed moet dynamisch zijn, niet statisch

Bij Dorsoo geloven we niet in die ene meting waaruit dan een heiligmakende instelling van de lattenbodem volgt of de ultieme matrasconfiguratie voor het leven. Waarom niet? Omdat mensen gemiddeld 10 tot 40 keer van slaaphouding veranderen per nacht. Dat inzicht ligt ten grondslag aan het dynamische slaapsysteem van Dorsoo, dat zich aanpast aan die frequente veranderingen.

We veranderen 's nachts gemiddeld 10 tot 40 keer van slaaphouding.

In tegenstelling tot systemen die zich richten op één ideale houding, erkent Dorsoo dat een persoon in verschillende houdingen slaapt, op de zij, rug of buik. Daarenboven is de kans groot dat we door de jaren heen ook morfologisch veranderen (een paar kilootjes bijkomen of kwijtspelen, of een zwangerschap doormaken voor de dames) waardoor de manier waarop ons lichaam druk uitoefent op ons bed ook door de jaren heen verandert.

Al die principes leidden ons tot het ACTIVE+ slaapsysteem bestaande uit:

  • een ergonomische lattenbodem met dynamische ondersteuning
  • een flexibele matras

Een ergonomisch bed met dynamische ondersteuning: werking

Een ergonomisch bed van Dorsoo past zich dus niet alleen aan gedurende de nacht, maar ook aan de levensloop van de gebruiker, waarbij het rekening houdt met veranderingen in het lichaam en slaapgewoonten. Hoe bewerkstelligen we dat nu technisch?

De essentie: een ergonomisch bed met een dynamische lattenbodem

De kern van het Dorsoo-slaapsysteem is een hydraulische lattenbodem. Die lattenbodem is uitgerust met een reeks pompen die zich aanpassen aan de druk die door verschillende delen van het lichaam uitgeoefend wordt.

Werking van het ergonomisch bed als u gaat liggen

Als u op het bed gaat liggen, treedt het spel van neerwaartse druk van uw lichaam versus opwaartse druk van de pompjes in werking. Concreet: waar het meeste gewicht en druk is (zoals de heupen en schouders) gaan de latten naar beneden. Waar de druk minder is, zoals ter hoogte van de lage rug en de benen, worden de latten naar boven gestuwd. Die wisselwerking zorgt voor een altijd correcte ondersteuning en een betere ergonomische slaaphouding.

Voordelen van dynamische ergonomie

Door die actieve, dynamische werking worden de drukpunten op het lichaam ontlast. Dat leidt tot een comfortabelere slaap en minder pijn in de rug, schouders en heupen. Grote voordelen zijn:

  • de bewegingen van de lattenbodem gebeuren automatisch bij elke verandering van slaaphouding.
  • de ergonomisch correcte ondersteuning blijft behouden door de jaren heen, ook als uw lichaam verandert.
ACTIVE+ bekijken

Een ergonomisch bed kopen met een gerust gemoed

Bij Dorsoo begrijpen we dat een ergonomisch bed kopen een hele denkoefening is. Daarom volgen we onze klanten ook op na de aankoop. Nadat het bed een tijdje in gebruik is, bellen onze adviseurs onze klanten altijd op voor een kort evaluatie. Als het nodig is, kan er zelfs een huisbezoek ingepland worden om eventuele vragen op te volgen. Sowieso geldt er ook een omruilgarantie en zelfs een niet-tevreden-geld-terug-garantie. U leest er meer over op de pagina over onze tevredenheidsgarantie.

De kers op de taart: een ergonomisch hoofdkussen

Het mag duidelijk zijn dat een ergonomisch bed een zegen is voor rug, schouders en bekken. Wie ook ondersteuning zoekt voor de nek, kan het plaatje helemaal afmaken met een ergonomisch hoofdkussen. Daarmee hebt u echt alles in huis voor een betere slaap.

Ontdek onze ergonomische hoofdkussens