Eerder aan het werk bij lage rugpijn: welke factoren zijn van belang? - Dorsoo

Eerder aan het werk bij lage rugpijn: welke factoren zijn van belang?

Werner - Adviseur donderdag 30 juli 2015 Leestijd: 1 minuut
0

Het is algemeen geweten dat rugpijn een belangrijke reden is voor werkverzuim. Een patiënt met rugklachten is gemiddeld 6 weken per jaar thuis door de pijn, maar dat kan ook oplopen tot enkele maanden en in het slechtste geval zelfs meerdere jaren. Eens iemand rugklachten heeft gehad, blijft de rug een zwak punt.

Aandacht geven aan een levensstijl met voldoende bewegen en gezond eten is van belang, maar er moet ook aandacht besteed worden aan ergonomie. Als een rugpatiënt weer aan het werk gaat, moeten er aanpassingen gebeuren. Aangepaste stoelen en bureaus voor een betere werkhouding en voor ondersteuning van de rug zijn noodzakelijk. Een kinesitherapeut kan ook betere werkhoudingen aanleren om de rug maximaal te ontlasten. Stretchen en eens rondlopen of veranderen van houding worden aanbevolen. Het zijn kleine tips, maar ze zijn belangrijk om rugklachten op de werkvloer te verminderen.

Gerelateerde artikels

Over Werner, adviseur bij Dorsoo Werner houdt van zijn Dorsoo-slaapsysteem. Het zorgt ervoor dat hij altijd heerlijk uitgeslapen is. Ideaal om fris en monter onze klanten te ontvangen. Of … om volle bak te gaan skiën, fitnessen of fietsen.