Hygiëne in de slaapkamer

Kim - Dorsoo Adviseur
Kim - Verantwoordelijke klantentevredenheid donderdag 3 december 2015 Leestijd: 2 minuten, 15 seconden

Poetsen

De meeste mensen brengen 8 tot 10 uur door in de slaapkamer waarbij het bed intensief wordt gebruikt. Bij het schoonmaken wordt er nog altijd teveel aandacht geschonken aan hetgeen men met het oog ziet en vuile micro-restanten blijven daardoor achter.

Hygiëne van het bed en de matras zijn belangrijk

Hygiëne van het bed en de matras zijn belangrijk en gaan dus verder dan een klassieke poetsbeurt. Bij een klassieke poetsbeurt van de slaapkamer worden het meubilair en de decoratie afgestoft. De tapijten stofzuigen en de vloer grondig dweilen, horen ook bij dit tafereel. Algemeen wordt geadviseerd om wekelijks de dekbedovertrekken en hoeslakens te wassen op 60°. Een goede hygiëne in de slaapkamer gaat verder dan poetsen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om dagelijks het beddengoed en de matras goed te laten verluchten. Elke nacht transpireren we tijdens de slaap en hierdoor worden de matras en het beddengoed vochtig en warm. Door de matras en het beddengoed te laten luchten, blijven deze fris en krijgen de bacteriën minder kans om zich in het bed te nestelen.

Hygiëne en langere levensduur matras

We hebben het al vaker gehoord: voor een langere levensduur van de matras moeten we deze keren en draaien. Ideaal is om het kwartaal of om de drie maanden. Door het draaien wordt de belasting op de matras verdeeld en dit gebeurt door het hoofd– en voeteneinde te wisselen. Naast het draaien, is het belangrijk om de matras ook om te keren. Hierdoor wordt de veerkracht verlengd doordat de matras telkens op een andere manier belast wordt. Aangezien we tijdens het slapen meer dan 300ml vocht verliezen door transpiratie blijft dit ook achter in de matras. Door de matras te keren, kan deze drogen. Goede hygiëne leidt hier dan zelfs tot een langere levensduur van de matras.

De Dorsoo-matras

Bovenstaande tips kunnen de levensduur van een matras verlengen. In de praktijk is het echter niet zo makkelijk en is het best een zware klus om een matras te keren en te draaien. De matrassen van Dorsoo bestaan uit een matraskern omhuld door een zachte hoes. Deze matrashoes beschermt de matras tegen vuil en vocht en kan eenvoudig gewassen worden. De hoes is vochtregulerend en anti-allergisch. De matras op zich bestaat in een enkele of dubbele versie. De Dorsoo-matrassen zijn niet zo zwaar waardoor ze makkelijker draai- en keerbaar zijn. 

Samengevat

  • Hygiëne in de slaapkamer is uitermate belangrijk.
  • Dagelijks verluchten van beddengoed is even belangrijk als wekelijks poetsen en reinigen van de slaapkamer.

Gerelateerde artikels