De invloed van televisie, smartphone en tablet op onze slaap - Dorsoo

De invloed van televisie, smartphone en tablet op onze slaap

Ingrid - Adviseur woensdag 30 september 2015 Leestijd: 1 minuut

The Royal Society publiceerde in maart 2015 een nieuwe studie over de negatieve invloed van artificieel licht op onze slaap en gezondheid. Hierbij onderzocht professor R. Stevens of er een relatie was tussen gezondheidskwaaltjes en het teveel aan licht in de avond vlak voor het slapengaan.

In zijn studie kwam duidelijk naar voor dat televisie kijken en het gebruik van tablets en smartphones ons uit de slaap houden. Deze toestellen geven een te helder licht af vlak voor het slapengaan en het blauwe licht onderdrukt de aanmaak van het slaaphormoon (melatonine). Te veel licht verstoort daarom ons bioritme. Op lange termijn kan dat verstoord bioritme talrijke kwaaltjes veroorzaken. Het kan zelfs aanleiding geven tot de opkomst van depressie, diabetes, obesitas en kanker. De professor raadt daarom aan om helder en blauw licht te vermijden ‘s avonds en eerder te grijpen naar een ouderwets boek in plaats van naar een e-reader of tablet.

Gerelateerde artikels

Over Ingrid, adviseur bij Dorsoo Ingrid houdt van de natuur. Ze fietst en wandelt graag in het groen. En als gezondheidscoach en Bach-consulent is ze ook passioneel bezig met de helende kracht van de natuur in het algemeen en van Bachbloesems in het bijzonder. Een verkoudheid, overgevoeligheid, stress? Ingrid weet raad.