Wat is een orthopedische matras?

Wat is een orthopedische matras?

Nadja - Adviseur Leestijd: 3 minuten
3

Een orthopedische matras biedt ergonomische ondersteuning én werkt drukverlagend voor spieren en gewrichten. Hierdoor is het ideaal voor mensen die last hebben van gespannen rug- en nekspieren, artrose of fibromyalgie. Dankzij de drukverlagende eigenschappen van de matras bouwen zij minder stress op in hun spieren en bindweefsel, waardoor ze beter kunnen doorslapen en hun slaapkwaliteit verbetert. Met als gevolg dat ze tijdens de diepe slaap voldoende herstellen. Een goede nachtrust zorgt er bovendien voor dat pijn en ongemak mentaal draaglijk worden, wat essentieel is voor mensen met chronische pijnklachten.

Waar moet een goede orthopedische matras aan voldoen?

Een orthopedische matras moet de juiste opbouw hebben om correcte ondersteuning te bieden. Het is belangrijk dat er speciale zones zijn voor de heup, lage rug en schouders. Daarnaast moeten drukverlagende materialen zoals traagschuim gebruikt worden. Traagschuim is vaak een van de componenten in de opbouw van een orthopedische matras.

slapend koppel op orthopedische matras

De orthopedische COMFORT-matras van Dorsoo

De orthopedische COMFORT-matras werd ontwikkeld samen met kinesitherapeuten om correcte ondersteuning te bieden aan het lichaam. Deze matras is onderverdeeld in meerdere zones om steun te geven waar die nodig is: 

  • Zachtere heup- en schouderzones voor een ergonomisch correcte houding en vaste slaap
  • Een stevige zone aan de lage rug voor extra ondersteuning

De verwerkte materialen zijn telkens voorzien van certificaten op het vlak van duurzaamheid, gezondheid en milieu. We kiezen ook hier altijd voor kwaliteit in het belang van onze klanten. 

Verbeter uw nachtrust.

Een goede nachtrust is essentieel om goed te recupereren. Lees meer over de matras die rugklachten voorkomt en vermindert.

Ontdek Comfort-matras

Opbouw van een orthopedische matras

De orthopedische Dorsoo COMFORT-matras is opgebouwd uit drie lagen en elke laag is in zones opgedeeld:

  • Basis: HR koudschuim van hoge densiteit
  • Midden: drukverdelende laag van traagschuim
  • Toplaag: zeer ademend en veerkrachtig Talalay latex

De koudschuim basislaag heeft de meest uitgesproken zonering voor de schouders en het bekken. Het is een solide, veerkrachtige basis. De meeste matrassen bevatten traagschuim in de toplaag. Dat heeft voor- en nadelen. Voordeel is dat het drukverlagend werkt. Nadeel is dat het te aanwezig is, waardoor mensen bijvoorbeeld moeilijker kunnen draaien in bed. Dorsoo gebruikt traagschuim als stabilisatielaag in het midden van de matras. Traagschuim als tussenlaag vermindert ook drukpunten en u kunt toch gemakkelijk van houding wisselen. De matras reageert meteen als u van slaaphouding verandert.

orthopedische matras Dorsoo Comfort

Bij de orthopedische COMFORT-matras van Dorsoo wordt de matraskern afgewerkt met een Talalay latex toplaag die extra drukverlagend werkt door de uniek aangebrachte 3D-gecontourde vormen.

orthopedische Dorsoo matras Comfort toplaag

Voor mensen met spierklachten en fibromyalgie raden we een zacht comfort aan om de spierspanning te verminderen. De directe zachtheid van de matras wordt gecreëerd door de toplaag. Die laag kan bekeken worden als ingebouwde topper. 

De ondersteunende lagen onder de toplaag kunnen een hoog gewicht aan. Het lichaam mag in geen geval doorhangen, maar de vormen van het lichaam hebben wel ergonomische ondersteuning nodig. De correcte ondersteuning zorgt indirect voor een verschil in ligcomfort. Daarvoor moeten de lichaamsvormen in de matras kunnen wegzakken. Bij de Dorsoo COMFORT-matras zorgen de slimme zonering, het drukverdelende traagschuim en de solide koudschuimbasis daarvoor. 

Aanpassend vermogen van de COMFORT-matras

De traagschuim tussenlaag zorgt ervoor dat de matras zich aanpast als u van slaaphouding verandert. Dat draagt bij aan het algemene welbevinden tijdens de hele nacht. Bij het veranderen van houding past het traagschuim zich traag aan de nieuwe te ondersteunen lichaamsvorm aan.

Tevredenheidsgarantie

Vanuit onze meer dan 20 jaar ervaring weten we dat de juiste matras kiezen niet altijd van de eerste keer lukt. Daarom kunt u de matraskern tot 2 maanden na levering omruilen. Bovendien verbinden we ons tot het resultaat. Hebt u niet het gewenste effect, dan kunt u genieten van onze niet-tevreden-geld-teruggarantie. De kans is klein, dat zeggen we er graag bij 😉.

Gerelateerde artikels

Over Nadja, adviseur bij Dorsoo Altijd stijlvol en vlot zet Nadja mensen met de glimlach op weg naar slapen zonder rugpijn. Overal voelt ze zich in haar sas: op een rode skipiste, op kop van haar dameswielerclub en tussen onze slaapsystemen, kussens en dekbedovertrekken.