4 dagelijkse activiteiten die rugpijn veroorzaken - Dorsoo

4 dagelijkse activiteiten die rugpijn veroorzaken

Jan - Manueel therapeut Leestijd: 1 minuut
1

Dagelijks doen we activiteiten die niet altijd goed zijn voor de rug. We denken hierbij aan het tillen van een zware last of zich strekken om iets uit de kast te nemen. 

Hoofdoorzaken van rugpijn

Een onderzoek uit India toont aan dat de volgende 4 activiteiten de hoofdoorzaken vormen van klassieke rugpijn:

  • Zittend werk zou volgens de studie nooit langer mogen duren dan 4 uur per dag en de onderzoekers raden ook aan om elk half uur van houding te veranderen.
  • Slapen op de buik is een gewoonte die men eerder moet vermijden. Doordat de wervelkolom onvoldoende steun krijgt tijdens de slaap, spannen de rugspieren zich op en kunnen zij niet herstellen tijdens de nachtrust.
  • Onvoldoende beweging zorgt voor zwakke spieren en overgewicht. Een buik(je) is extra belastend voor de onderrug en brengt gezondheidsklachten met zich mee.
  • Hoge hakken dragen zorgt voor een bekkenkanteling waardoor de druk in de onderste wervelschijven verhoogt. De onderzoekers raden daarom een klein hakje van maximaal 2 cm aan om de rug te besparen.

Verbeter uw nachtrust.

Een goede nachtrust is essentieel om goed te recupereren. Lees meer over het best ondersteunende bed van Dorsoo.

Ontdek Dorsoo Active+

Andere oorzaken van rugpijn

Hierbij een aantal andere mogelijke oorzaken van rugpijn: 

Gerelateerde berichten

Over Jan, manueel therapeut bij Dorsoo Een actieve carrière als voetballer en 20 jaar praktijkervaring als kinesitherapeut (met specialisaties manuele therapie, psychomotoriek en relaxatietherapie) zorgen ervoor dat Jan reeds meer dan 10 jaar mensen met rugklachten advies geeft om pijnvrij te kunnen slapen op een Dorsoo-bed.