Beste hoofdkussen voor buikslaper

Wat is het beste hoofdkussen voor een buikslaper?

Nadja - Adviseur maandag 22 juni 2020 Leestijd: 2 minuten
2

Bent u een fervente buikslaper op zoek naar een hoofdkussen? Of slaapt u zowel op de buik als op de zij? Dan is dit blogartikel voor u. We leggen u haarfijn uit waaraan een buikslaper kussen moet voldoen en welke opties u kan nemen.

De ergonomie van de buikslaper

Een hoofdkussen kiezen, het kan een zoektocht zijn. Voor een buikslaper is het zeker geen eenvoudige klus. De vorm van de nek ondersteunen, waarbij de nekwervels gedraaid zijn, lukt niet zo perfect als bij een rug- of zijslaper. Omdat op de buik slapen minder matcht met een correcte ondersteuning willen sommigen het proberen afleren

Doordat het hoofd op de zij draait, mag het hoofdkussen heel dun zijn. Zelfs met torsie ligt de nek best zo veel mogelijk in het verlengde van de bovenrug. 

Een dikker hoofdkussen dat een stukje onder de borst ligt, geeft comfort aan nek en hoofd. De nek draait iets minder door dan bij een dun hoofdkussen. Maar door een te dik hoofdkussen kan een buikslaper pijn in de onderrug ontwikkelen. Wat hiertegen helpt is één been optrekken om de lage rug te ontlasten.

Dorsoo blog beste hoofdkussen voor buikslaper been optrekken

Buikslaper kussen: eigenschappen

Het beste hoofdkussen voor een buikslaper is het kussen dat de minste nek- en rugklachten oplevert. Het ligt er soms wat aan hoe iemand precies ligt. Plat op de buik, half op de buik, het hoofdkussen vastgrijpend, handen onder het kussen, één been opgetrokken. Sommigen slapen maar voor 50% op de buik en de rest op de zijde. Dan is een superdun hoofdkussen geen goed idee. In zijlig ontbreekt dan neksteun.

Daarnaast is het fijn om comfortabel te liggen. De meeste matrassen zijn iets te hard voor het aangezicht. Doordat een buikslaper kussen zacht is voor de huid zal men niet snel wakker worden door een ongemakkelijk gevoel.

Een ergonomisch hoofdkussen in latex of traagschuim is meestal minder geschikt voor de pure buikslaper. De uitzonderingen bevestigen de regel. Meer weten over ons assortiment ergonomische hoofdkussens?

Verbeter uw nachtrust.

Een goede nachtrust is essentieel om goed te recupereren. Lees meer over het best ondersteunende bed van Dorsoo.

Ontdek Dorsoo Active+

Welke soorten buikslaper hoofdkussens biedt Dorsoo aan?

Buikslaper hoofdkussen

Het Buikslaper hoofdkussen van Dorsoo is ontworpen voor de rasechte buikslaper.

  • Het is goed vervormbaar en geeft steun aan de nek van onderuit.
  • De nek hangt niet door waardoor de kans op nekproblemen gevoelig verkleint.
  • Het is heerlijk donzig, wat een superfijn gevoel is voor het aangezicht.
  • De dons- en huisstofmijtdichte luxehoes geeft dit hoofdkussen de finishing touch.

Voor personen die continu op de buik slapen is dit de perfecte optie. 

Dorsoo blog beste hoofdkussen voor buikslaper dun kussen

Hoofdkussen voor buik- en zijslaper

Een kussen voor op de buik én op de zij is ideaal voor mensen die maar een deel van hun slaaptijd op de buik liggen. We maken hier een onderscheid tussen de mensen die een dun hoofdkussen willen en diegene die een wat beter gevuld hoofdkussen verkiezen.

Bij Dorsoo hebben we voor buik- én zijslapers het Memory Neksteun kussen (vrij laag) en het Memory kussen (goed gevuld). Beide hoofdkussens beschikken over een rits om vulling te verwijderen. 

Het is goed voor de nek om verschillende houdingen aan te nemen, dus als buikslaper een stuk van de nacht op de zij slapen is zeker aan te moedigen. De nekwervels worden in zijlig niet verdraaid t.o.v. elkaar en een ergonomische ondersteuning is eenvoudiger te bereiken.

Slaapt u enkel op de rug en/of de zij? Ook dan kan u bij Dorsoo terecht voor het gepaste hoofdkussen. Zo hebben wij een traagschuim hoofdkussen en een latex hoofdkussen in ons assortiment, die ideaal zijn voor zowel rug- als zijlig.

Gerelateerde artikels

Over Nadja, adviseur bij Dorsoo Altijd stijlvol en vlot zet Nadja mensen met de glimlach op weg naar slapen zonder rugpijn. Overal voelt ze zich in haar sas: op een rode skipiste, op kop van haar dameswielerclub en tussen onze slaapsystemen, kussens en dekbedovertrekken.