Lumbago, grootste oorzaak van werkonbekwaamheid - Dorsoo

Lumbago, grootste oorzaak van werkonbekwaamheid

Jan - Manueel therapeut donderdag 30 juli 2015 Leestijd: 1 minuut

Lumbago, ook wel lage rugpijn genoemd, komt in het Westen heel regelmatig voor. Acht op tien personen krijgt er vroeg of laat mee te maken. De aandoening verwijst naar pijn in de onderste delen, het lumbale gedeelte, van de rug.

Lage rugpijn wordt meestal veroorzaakt door een overbelasting van de rug, zoals te vlug of te zwaar tillen, een verkeerde (draai)beweging of een te lange spanning ter hoogte van rugspieren. De pijn situeert zich in het gebied tussen de onderste ribben en de billen. Lage rugpijn kan zo hevig zijn dat bewegen heel pijnlijk wordt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat lumbago de meest voorkomende oorzaak is van werkonbekwaamheid. Lees hier meer over lumbago en wat het Dorsoo-slaapsysteem kan doen om de pijn te verlichten.

Over Jan, manueel therapeut bij Dorsoo Een actieve carrière als voetballer en 20 jaar praktijkervaring als kinesitherapeut (met specialisaties manuele therapie, psychomotoriek en relaxatietherapie) zorgen ervoor dat Jan reeds meer dan 10 jaar mensen met rugklachten advies geeft om pijnvrij te kunnen slapen op een Dorsoo-bed.