Wat vertelt je slaaphouding over je mentale toestand?

Nadja - Dorsoo Adviseur
Nadja - Adviseur donderdag 2 november 2017 Leestijd: 0 minuten

Wist je dat je slaaphouding onbewust veel vertelt over je algemene lichamelijke en mentale gezondheid?

Slaaphouding en mentale toestand

De meeste mensen slapen op de zij met de benen gedeeltelijk opgetrokken. Die houding weerspiegelt hun dagelijks leven: ze zijn gezond, sociaal, zelfverzekerd en emotioneel stabiel.

Mensen die in een ineengekrompen foetushouding slapen en hun gezicht beschermen, hebben vaak angststoornissen en zoeken naar beschutting en warmte.

Buikslapers zijn doorgaans gezond en hebben een sterk hart, maar ze hebben graag alles in handen en neigen tot perfectionisme. Mensen met cardiovasculaire of longproblemen krijgen het al snel benauwd in deze slaaphouding.

Rugslapers daarentegen hebben een sterk karakter en staan open voor alles en iedereen. Veel mensen met rug- en nekklachten nemen deze houding op termijn aan, omdat dit de beste ondersteuning van de wervelkolom biedt.

Gerelateerde artikels

Nadja - Dorsoo Adviseur
Over Nadja, Adviseur bij Dorsoo

Op haar racefiets, op de ski’s of in de Dorsoo-showroom: Nadja gaat er overal keihard tegenaan. Altijd stijlvol, vlot en spontaan. Overal voelt ze zich in haar sas: op een rode skipiste, op kop van haar dameswielerclub en tussen onze slaapsystemen, kussens en dekbedovertrekken.