Maar liefst 8 op 10 van alle volwassenen krijgt vroeg of laat te maken met rugklachten. Vaak is overbelasting van de rug de oorzaak. In vele gevallen is het echter niet duidelijk waar de pijn precies vandaan komt. We lijsten een aantal mogelijke oorzaken van rugklachten voor u op.

Dorsoo Logo

Slechte nachtrust door rugklachten

Als u op een slechte matras slaapt, neemt u een verkeerde slaaphouding aan en kunnen uw rug en nek niet voldoende ontspannen. Dat zorgt voor een verhoogde spierspanning, nachtelijke rugpijn én een verstoorde nachtrust. De juiste, ergonomische matras is dé oplossing. Zo staat u 's morgens opnieuw fris en uitgerust op, of kan u 's nachts in alle rust doorslapen.

Opstaan met rugpijn

Als u ’s morgens uit bed stapt, mag u geen rugpijn of stijve rug hebben. Het is een signaal dat uw lichaam en spieren onder spanning staan tijdens het slapen. Dit wijst op onvoldoende ondersteuning van het lichaam tijdens de slaap. Een veelvoorkomende reden is een te zachte of te harde matras. Hierdoor werken uw spieren voortdurend bij het liggen en kunnen ze zich niet voldoende ontspannen en herstellen.

Aan wat moet de beste matras voor uw rug voldoen? 

De beste matras voor de rug is een matras die zorgt voor een ergonomisch correcte positie van de wervelkolom tijdens de slaap. De anatomie van het lichaam moet zo juist mogelijk ondersteund worden. De rugspieren die de wervelkolom recht houden, komen beter tot ontspanning.

Het lichaam op een ergonomische manier ondersteunen, kan door het gebruik van een matras met meerdere zones. Of het nu over een matras in latex, koudschuim, traagschuim, pocketveren gaat of een combinatie van verschillende materialen, de matras heeft altijd zones nodig die meer of minder ondersteunen.

Een matras met meerdere zones is de ideale manier om het lichaam optimaal te ondersteunen.

Zo zijn een zachtere heupzone en schouderzone én een stevigere rugzone noodzakelijk voor een zijslaper. Voor een rugslaper zijn vooral de aangepaste heupzone en rugzone essentieel. Voor een buikslaper is dit minder belangrijk, maar de matras mag zeker niet te veel inzakken vanaf het bekken tot de borst.

Ontdek de beste matras voor uw rug

Dorsoo ontwikkelde met 20 jaar ervaring in slapen en rugklachten een matras samengesteld uit 3 kwalitatieve materialen, de Dorsoo COMFORT-matras.

De ergonomische COMFORT-matras is onderverdeeld in verschillende zones voor een correcte ondersteuning van het lichaam:

  • Zachtere heup- en schouderzones voor een goede slaaphouding.
  • Een stevige zone aan de lage rug voor extra ondersteuning.

De Dorsoo COMFORT-matras past op alle lattenbodems, schotelbodems, spiraalbodems en boxsprings. Er is keuze uit 2 comforttypes: soft en medium. Een hardere matras is mogelijk op aanvraag.

U kan kiezen uit een- en tweepersoonsmatrassen. Ook in een tweepersoonsmatras kan u per persoon een ander comforttype van matraskern kiezen. Zo krijgt ieder zijn comfort op maat.