Belgische vrouwen slapen het vroegst - Dorsoo

Belgische vrouwen slapen het vroegst

Nele - Adviseur woensdag 30 november 2016 Leestijd: 1 minuut
0

Een recente studie aan de Michigan University analyseerde het slaapgedrag van vrouwen en mannen op wereldwijd niveau. De onderzoekers toonden aan dat vrouwen gemiddeld een half uur eerder gaan slapen dan mannen, terwijl we toch allemaal rond hetzelfde uur opstaan. Hieruit concludeerden de onderzoekers dat vrouwen iets meer slaap nodig hebben. Verder toont het onderzoek aan dat mannen van middelbare leeftijd het minst slapen.

Het uur waarop we gaan slapen heeft echter weinig impact op het uur waarop we opstaan. Dat betekent dus dat hoe later iemand gaat slapen, hoe korter zijn of haar nachten zijn. Uit de studie blijkt ook dat de Belgen het vroegst gaan slapen. Een gemiddelde Belgische vrouw kruipt onder de wol om 22u30, een Belgische man om 23u. Beiden staan op rond 7u.

Gerelateerde artikels

Over Nele, adviseur bij Dorsoo Wie droomt van een goede slaap zonder rugpijn, is bij Nele aan het juiste adres. Daarnaast is ze – als webmaster en hulp achter de schermen – actief bij de Eye Hope Foundation. Deze vrijwilligersorganisatie speurt mee naar een behandeling of medicijn tegen het syndroom van Wolfram, een zeldzame genetische aandoening.