Overbehandeling van chronische rugklachten: tijd om op de rem te staan - Dorsoo

Overbehandeling van chronische rugklachten: tijd om op de rem te staan

Jan - Manueel therapeut donderdag 30 juli 2015 Leestijd: 1 minuut
0

Steeds meer mensen hebben last van ernstige chronische rugklachten. Dit zorgt ervoor dat de farmaceutische wereld zich meer gaat richten op zwaardere medicamenteuze behandelingen.

Wereldwijd worden patiënten overdonderd door misleidende marketing en reclame. Hierdoor nemen patiënten sneller medicatie, maar dat brengt de werkzaamheid en de veiligheid van die medicamenten in het gedrang. Recente studies (juli 2013, Harvard University) hebben aangetoond dat het gebruik van zware pijnstillers – zoals opioïden (morfine, codeïne) – met 423% gestegen is in vergelijking met 2010. De studies toonden aan dat het gebruik van die zwaardere medicatie geen garantie is voor minder rugklachten. De professoren van Harvard willen het gebruik dan ook doen afnemen. De kans op ongewenste effecten, bijwerkingen en verslaving is immers alarmerend.

Wat wel te doen bij chronische rugklachten

Warmtetherapie, voldoende bewegen en letten op een correcte houding. Paracetamol of een NSAID (ontstekingsremmer) kunnen helpen bij een pijnopstoot.

Gerelateerd artikel

Over Jan, manueel therapeut bij Dorsoo Een actieve carrière als voetballer en 20 jaar praktijkervaring als kinesitherapeut (met specialisaties manuele therapie, psychomotoriek en relaxatietherapie) zorgen ervoor dat Jan reeds meer dan 10 jaar mensen met rugklachten advies geeft om pijnvrij te kunnen slapen op een Dorsoo-bed.