Wat is beter voor uw rug én uw slaap? Een Dorsoo-slaapsysteem of een boxspring?

Wat is beter voor uw rug en uw slaap? Een Dorsoo-slaapsysteem of een boxspring?

Jan - Manueel therapeut vrijdag 6 augustus 2021 Leestijd: 4 minuten
4

Goed slapen is essentieel voor uw gezondheid. 's Nachts herstelt het lichaam van alle inspanningen overdag. Een goede nachtrust en een optimale ondersteuning zijn dus van het grootste belang. Kiest u best voor een boxspring of voor een Dorsoo-slaapsysteem? Zoekt u een stijlvol bed dat uw rug ontlast en uw slaapkwaliteit verbetert? Lees dan zeker verder.

Wat is het verschil tussen het Dorsoo ACTIVE+ slaapsysteem en een boxspringbed?

De nadruk bij een boxspringbed ligt op de matras. De bedbodem – die bestaat uit een houten constructie met metalen veren – is van ondergeschikt belang, heeft een ergonomisch beperkte waarde en zit geïntegreerd in de bedomranding.

Dorsoo blog boxspring bed

Bij het Dorsoo ACTIVE+ slaapsysteem heeft de bedbodem wel een belangrijke meerwaarde voor de ergonomie. Bij het samenstellen van een Dorsoo-slaapsysteem (of elk ander slaapsysteem) kiest u in eerste instantie de bedbodem, u kiest daarna een matras naar wens en pas daarna komt de afwerking van het bed. De bedomranding, met of zonder hoofdbord, is een aanvulling aan het slaapsysteem. U kunt meteen het volledige plaatje in orde brengen of wachten tot een geschikter moment voor het bedframe.

Dorsoo blog active plus slaapsysteem ergonomisch

Vaak vinden mensen de hoge instap van een boxspring fijn. Dat kan met het Dorsoo-slaapsysteem door naar onze hoge poten te vragen. Een bijkomend voordeel van het Dorsoo-slaapsysteem is dat alles perfect bereikbaar is om te poetsen of om te vervangen indien nodig. Lees hierna verder over de unieke kenmerken van het Dorsoo ACTIVE+ slaapsysteem.

Wat maakt het Dorsoo ACTIVE+ slaapsysteem uniek?

Het aanbod aan slaapsystemen en bedden- en matrassenspecialisten is groot. Toch zijn we ervan overtuigd dat René Van Raemdonck – de oprichter van Dorsoo – van bij het ontstaan met een unieke insteek voor de dag is gekomen: met een hydraulisch systeem, gebaseerd op het principe van de communicerende vaten, kunt u uw rug de hele nacht door de juiste ondersteuning geven. Gecombineerd met een matras op maat die uw bewegingen volgt, hebt u een slaapsysteem dat zijn gelijke niet kent. 

Een ACTIVE+ slaapsysteem onderscheidt zich dan ook door deze kenmerken:

1. Een Dorsoo-slaapsysteem past zich aan aan uw rug en uw slaaphouding en geeft steun waar nodig

Ligt u eerst wat op de rug alvorens naar de zij te draaien? De bedbodem stelt zich automatisch opnieuw in door 26 hydraulische pompen die werken als communicerende vaten. 

Een actieve bedbodem die de rug opwaarts ondersteunt vormt de basis van het Dorsoo-slaapsysteem. Die hydraulische lattenbodem zorgt ervoor dat uw rug maximaal kan recupereren van de taken overdag. 

In ruglig wordt de 'lordose' of holte in de onderrug perfect ondersteund, zodat uw tussenwervelschijven optimaal vocht en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Dorsoo blog ruglig correcte ondersteuning

Ook in zijlig wordt de lage rug actief gesteund. Daardoor kan de rug niet doorhangen en krijgen spieren en discussen de kans op een optimaal herstel tijdens de slaap.

Dorsoo blog zijlig correcte ondersteuning

2. Automatische meebewegende bedbodem en flexibele, comfortabele matras 

Dorsoo-slaapsysteem: 1 + 1 = 3. De samenwerking tussen de bedbodem en de matras creëert een ergonomische meerwaarde voor de gebruiker. De lattenbodem zorgt voor de broodnodige ondersteuning, de matras voor een zalig comfort. 

U kunt het comfort van de matras kiezen in soft, medium of firm. Het is mogelijk om te kiezen voor 2 matraskernen in 2 matrashoezen of gecombineerd in 1 matrashoes. 

Dorsoo blog matras hoezen hardheden

3. Ook als uw lichaam door de jaren heen verandert, past de lattenbodem zich aan

Het Dorsoo ACTIVE+ slaapsysteem volgt uw lichaam. Zelfs als dat lichaam doorheen de jaren of bijvoorbeeld door een zwangerschap of dieet verandert. U slaapt altijd ergonomisch perfect ondersteund. 

Verbeter uw nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel om goed te recupereren. Lees meer over het best ondersteunende bed van Dorsoo.

Ontdek Dorsoo Active+

Een mooi bed, helemaal aangepast naar uw wensen

Een Dorsoo ACTIVE+ slaapsysteem koopt u in de eerste plaats niet voor het zicht maar voor de deugddoende werking. Toch heeft iedereen zijn eigen voorkeur als het op het uiterlijk van een bed aankomt.

Hebt u nog een uitstekend bedkader? Het Dorsoo-slaapsysteem wordt dagelijks ingebouwd. Het is een fluitje van een cent voor ons leverteam. 

Dorsoo blog inbouw slaapsysteem in bedkader

Bent u voorstander van functioneel design zonder al te veel franjes? De lattenbodem van Dorsoo werd samen met een Gents designbureau ontwikkeld om overal te passen en eerder te verdwijnen in de ruimte dan op te vallen. Matrasbeugels houden de matras op zijn plaats.

Dorsoo blog slaapsysteem active plus

Bent u ook toe aan een mooi bedframe? In ons assortiment bedkaders vindt u vast uw gading. Dat kan van heel eenvoudig tot luxueus in wel 100 verschillende stoffen, kunstleders en leders.

Dorsoo blog slaapsysteem bedkader

Slaap op beide oren door onze unieke garanties

Door onze garantiepolitiek loopt de klant nooit het risico om met een wrang gevoel achter te blijven. Een kwalitatief product als het ACTIVE+ slaapsysteem houdt een zekere investering in en we vinden dat u daar met een gerust gemoed over moet kunnen beslissen.

We weten dat een matras kiezen niet eenvoudig is. Daarom kan de matraskern kosteloos omgeruild worden binnen de twee maanden na levering.

Helemaal uniek is onze niet-tevreden-geld-terug-garantie: als het slaapsysteem uiteindelijk niet aan de verwachtingen voldoet, wordt het alsnog teruggenomen tot twee maanden na de levering.*

Dorsoo blog garanties

Gerelateerde artikels

 

* De omruilgarantie en niet-tevreden-geld-terug-garantie zijn alleen geldig in België.

Over Jan, manueel therapeut bij Dorsoo Een actieve carrière als voetballer en 20 jaar praktijkervaring als kinesitherapeut (met specialisaties manuele therapie, psychomotoriek en relaxatietherapie) zorgen ervoor dat Jan reeds meer dan 10 jaar mensen met rugklachten advies geeft om pijnvrij te kunnen slapen op een Dorsoo-bed.