Nek- & schouderklachten

Alle artikels over nek- & schouderklachten. Terug naar alle blogartikelen.

 • Hoe kiest u het beste hoofdkussen bij nekpijn?
  Hoe kiest u het beste hoofdkussen bij nekpijn? donderdag 20 juli 2023

  Bijna iedereen krijgt ooit wel te maken met nekklachten. Deze kunnen variëren van een lichte stijfheid tot ernstige, belemmerende pijn. Een veelvoorkomende oorzaak van deze klachten is een verkeerde slaaphouding, vaak veroorzaakt door een ongeschikt hoofdkussen. Een goed hoofdkussen voor nekklachten kan een wereld van verschil maken. Het kan niet alleen bestaande klachten verminderen, maar ook helpen voorkomen dat ze in de toekomst opnieuw optreden. In dit blogartikel leggen we uit hoe u het beste hoofdkussen bij nekpijn kiest, zodat u kan genieten van een comfortabele en herstellende nachtrust. 

  Volledig artikel lezen
 • Nekpijn door stress
  Nekpijn door stress vrijdag 30 juni 2023

  Nekpijn kan verschillende oorzaken hebben, maar stress is zonder meer een van de voornaamste boosdoeners. Nekpijn door stress komt vaak voor. Stress mag dan al goed zijn in acute gevaarlijke situaties, waar het voor een opstoot aan adrenaline zorgt en u alert maakt. Maar we zijn niet langer die oermensen die tussen de wilde dieren leven. Voor de hedendaagse mens die voortdurend onder spanning staat, is stress gewoon vermoeiend. 

  Volledig artikel lezen
 • Nekpijn na het slapen: oorzaken & tips
  Nekpijn na het slapen: oorzaken en tips maandag 19 juni 2023

  Hebt u nekpijn na het slapen? Dat is niet de manier waarop u aan uw dag wilt beginnen. Dit artikel gaat in op de belangrijkste oorzaken en geeft tips om die nekpijn te verhelpen en te voorkomen.

  Volledig artikel lezen
 • Schouderpijn bij het slapen - Dorsoo
  Schouderpijn na het slapen dinsdag 10 december 2019

  Schouderpijn is nefast voor een goede nachtrust. Iemand kan bijvoorbeeld de slaap niet vatten of wordt uit de diepe slaap gehaald door een zeurende pijn in de schouder. Schouderpijn na het slapen zorgt ervoor dat de slaap als minder goed wordt ervaren bij het ontwaken. In dit artikel bekijken we oplossingen en tips om schouderpijn bij het slapen te verminderen.

  Volledig artikel lezen
 • Whiplash: wat kan je zelf doen om het te verhelpen? - Dorsoo
  Whiplash: wat kan u zelf doen om het te verhelpen? maandag 16 januari 2017

  Het verkeer wordt elk jaar veiliger, maar het aantal doden en gewonden op de wegen blijft enorm hoog. Naast de zichtbare verwondingen en inwendige letsels zijn nek- en rugklachten een veelvoorkomend gevolg van een auto-ongeluk.

  Volledig artikel lezen