Nek- & schouderklachten

Alle artikels over nek- & schouderklachten. Terug naar alle blogartikelen.

 • Nekpijn na het slapen: oorzaken & tips
  Nekpijn na het slapen: oorzaken en tips donderdag 18 februari 2021

  Hebt u nekpijn na het slapen? Dat is niet de manier waarop u aan uw dag wilt beginnen. Dit artikel gaat in op de belangrijkste oorzaken en geeft tips om die nekpijn te verhelpen en te voorkomen.

  Volledig artikel lezen
 • Nekpijn door stress
  Nekpijn door stress donderdag 3 september 2020

  Stress slaat op de nek. En als stress lang aanhoudt, wordt de zeurende nekpijn er alleen maar erger op. Spieren verkrampen, houden uw schouders in een houdgreep, en uiteindelijk kan nekpijn ook omslaan in hoofdpijn. Dé oplossing? Minder stress. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Daarom schotelen we u alvast drie oefeningen voor die uw nek weer soepel maken.

  Volledig artikel lezen
 • Schouderpijn bij het slapen - Dorsoo
  Schouderpijn na het slapen dinsdag 10 december 2019

  Schouderpijn is nefast voor een goede nachtrust. Iemand kan bijvoorbeeld de slaap niet vatten of wordt uit de diepe slaap gehaald door een zeurende pijn in de schouder. Schouderpijn na het slapen zorgt ervoor dat de slaap als minder goed wordt ervaren bij het ontwaken. In dit artikel bekijken we oplossingen en tips om schouderpijn bij het slapen te verminderen.

  Volledig artikel lezen
 • Kies een goed hoofdkussen bij nekklachten - Dorsoo
  Kies een goed hoofdkussen bij nekklachten zaterdag 1 september 2018

  Bijna iedereen krijgt ooit wel te maken met nekklachten. De keuze voor een gepast hoofdkussen kan die klachten verminderen. Lees in dit blogartikel hoe u het juiste hoofdkussen vindt. 

  Volledig artikel lezen
 • Whiplash: wat kan je zelf doen om het te verhelpen? - Dorsoo
  Whiplash: wat kan u zelf doen om het te verhelpen? maandag 16 januari 2017

  Het verkeer wordt elk jaar veiliger, maar het aantal doden en gewonden op de wegen blijft enorm hoog. Naast de zichtbare verwondingen en inwendige letsels zijn nek- en rugklachten een veelvoorkomend gevolg van een auto-ongeluk.

  Volledig artikel lezen