Bewegen & sporten

Alle artikels over bewegen & sporten. Terug naar alle blogartikelen.

 • 's Morgens sporten: voordelen en tips
  's Morgens sporten: voordelen en tips

  's Morgens sporten is voor sommigen een noodzaak, voor anderen is het een bewuste keuze. Gesteld dat uw dagindeling het toelaat en u 's morgens kunt gaan sporten: waarom zou u voor dat tijdslot van de dag kiezen? 

  Volledig artikel lezen
 • Sporten voor het slapen: wat mag en wat doet u beter niet?
  Sporten voor het slapen: wat mag en wat doet u beter niet?

  We weten allemaal dat sporten gezond is voor lichaam en geest. Het is dus belangrijk om elke dag de nodige beweging te hebben. Om goed te functioneren, is ook een goede nachtrust van belang. Sporten zorgt ervoor dat u op een gezonde manier moe wordt. Dus zou u denken dat u na het sporten gemakkelijk kunt inslapen. Maar hoe zit het nu echt met sporten voor het slapen?

  Volledig artikel lezen
 • Ontdek zes oefeningen tegen hoge rugpijn
  Ontdek 6 oefeningen tegen hoge rugpijn

  Pijn die vertrekt van onder de nek, en verder uitstraalt richting schouderbladen: komt dat u bekend voor? Pijn die zich soms verspreidt naar uw borstkas, en zelfs leidt tot nek- en hoofdpijn? Knap lastig … Maar er valt iets aan te doen. Wij bieden u zes oefeningen tegen hoge rugpijn. Oefeningen om uw bovenrug te draaien, te rekken en te versterken.

  Volledig artikel lezen
 • Oefeningen tegen lage rugpijn voor een sterkere rug
  Oefeningen tegen lage rugpijn voor een sterkere rug

  Lage rugpijn komt op twee manieren. Of u krijgt het traag maar zeker, of het komt als een plotse pijnscheut na een verkeerde beweging. Hoe snel of hoe traag lage rugpijn ook verschijnt, het heeft altijd heel wat tijd nodig om weer te verdwijnen. Gelukkig bestaan er ook oefeningen tegen lage rugpijn. Zo zorgt u ervoor dat die pijn sneller verdwijnt én versterkt u meteen uw lage rug voor de toekomst. Volg onze tips, en versla uw lage rugpijn voorgoed.

  Volledig artikel lezen
 • Sterke buikspieren sparen de rug - Dorsoo
  6 buikspieroefeningen voor een sterke rug

  Rugpijn kan vele oorzaken hebben. Ook zwakke buikspieren kunnen leiden tot rugklachten. Sterke buik- en rugspieren beschermen het ruggenmerg doordat ze de wervelkolom als een soort korset extra ondersteunen bij belasting. Om rugklachten te voorkomen is het dus aan te raden om de buikspieren te versterken. We geven u in dit artikel 6 buikspieroefeningen mee die de rug niet belasten. 

  Volledig artikel lezen
 • Beweging bij rugpijn - Dorsoo
  Beweging bij rugpijn

  Bewegen voorkomt niet alleen rugklachten, maar is meestal onderdeel van de behandeling. Blijf dus zeker in beweging bij rugpijn. Lees er in dit artikel meer over en ontdek onze tips.

  Volledig artikel lezen
 • Sporten bij rugklachten? Kan dat? - Dorsoo
  Sporten met rugklachten? Kan dat?

  De meeste mensen vermijden sporten als ze rugpijn hebben. Nochtans hebben mensen met rugklachten baat bij beweging. Sport kan rugklachten verbeteren en voorkomen. 

  Volledig artikel lezen
 • Welke fitnesstoestellen zijn goed voor mensen met rugpijn? - Dorsoo
  Welke fitnesstoestellen zijn goed voor mensen met rugpijn?

  Bewegen is goed voor de rug, maar niet alle sporten of fitnesstoestellen zijn even goed voor mensen met rugpijn. We geven een overzicht.

  Volledig artikel lezen
 • Stretchoefeningen en pilates bij rugklachten - Dorsoo
  Stretchoefeningen en pilates bij rugklachten

  Pilates is een ideaal fitness- en revalidatieprogramma voor mensen met rugklachten, zowel preventief als genezend. Maar wat is pilates precies en hoe helpt het bij rugpijn?

  Volledig artikel lezen
 • Core stability training, een rugvriendelijke sport
  Core stability training, een rugvriendelijke sport

  Meer dan 90% van de volwassenen heeft ooit te maken met acute of chronische rugklachten. Belangrijke factoren om dit te vermijden, zijn een goede conditie, geen overgewicht en sterke rug- en buikspieren. Voor dit laatste kan u core stability training doen. Ontdek er meer over in ons artikel. 

  Volledig artikel lezen
 • Kan yoga helpen bij rugpijn? - Dorsoo
  Kan yoga helpen bij rugpijn?

  Uitgebreid, wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat yoga kan resulteren in een vermindering van de pijnklachten, enerzijds door de bewegingen, maar anderzijds ook door een andere bewustwording van het lichaam. Voor mensen met lage rugpijn of lumbago wordt yoga dan ook sterk aangeraden.

  Volledig artikel lezen