Slaaptips

Alle artikels over slaaptips. Terug naar alle blogartikelen.

 • Ademhalingsoefeningen voor een betere slaap
  Ademhalingsoefeningen voor een betere slaap dinsdag 6 september 2022

  Wilt u ademhalingsoefeningen toepassen om beter te slapen, dan kunt u die plukken uit de yogatraditie of de gespecialiseerde kinesitherapie. Sinds kort is er zelfs ook een technologische app en toestel om die oefeningen te optimaliseren: de Moonbird. 

  Volledig artikel lezen
 • Vlugger inslapen dankzij slaapmeditatie
  Vlugger inslapen dankzij slaapmeditatie woensdag 8 juni 2022

  Sommige mensen stappen het bed in en slapen vrijwel onmiddellijk. Anderen liggen iedere nacht uren naar het plafond te staren. Herkent u zich in die laatste categorie en zou u daar graag iets aan doen? Misschien kan slaapmeditatie u helpen om vlugger in te slapen. Lees hier hoe u zoal kunt mediteren voor het slapengaan.

  Volledig artikel lezen
 • Nachtelijk zweten: oorzaken en oplossingen
  Nachtelijk zweten: oorzaken en oplossingen maandag 25 april 2022

  Sommige slapers zweten gedurende de nacht ongewoon veel. Nachtelijk zweten is vervelend voor de persoon in kwestie en ook voor zijn of haar partner. In dit artikel vindt u tips en producten die u kunnen helpen om 's nachts minder te zweten in bed.

  Volledig artikel lezen
 • De 4 beste slaap apps die uw slaap bijhouden. En meer…
  De beste vier slaapapps die uw slaap bijhouden en meer vrijdag 24 juli 2020

  Hoe betrouwbaar zijn slaapapps? Dat is de vraag die slechte slapers zich vaak stellen. We kunnen hen geruststellen: de vier apps die we voor u oplijsten zijn het zeker waard om eens uit te proberen. Belangrijk: verwacht er geen wonderen van. De resultaten zijn uiteraard minder betrouwbaar dan een nacht aan de monitor in een slaapcentrum. Maar deze apps zijn wel in staat uw slaappatroon in kaart te brengen en ze geven u waardevolle tips om uw slaapgewoontes te verbeteren.

  Volledig artikel lezen
 • Wat doen als u niet kan slapen? 6 rustgevende tips
  Wat doen als u niet kunt slapen? 6 rustgevende tips woensdag 17 juni 2020

  's Nachts wakker liggen. Vervelend. Terwijl u naar het plafond staart, ligt de rest van de wereld te soezen. Althans, dat dacht u. Tijd voor een – we kunnen de woordspeling niet laten – wake-upcall. Want u bent lang niet de enige die problemen heeft om de slaap te vatten. Veertig procent van de Vlamingen heeft er last van. Met de zes tips in dit artikel weet u wat te doen als u niet kunt slapen en slaapt u voortaan even goed als die andere zestig procent.

  Volledig artikel lezen
 • Slecht slapen en stress: een vermoeiend duo
  Slecht slapen en stress: een vermoeiend duo zaterdag 16 mei 2020

  Meer dan één op de drie Vlaamse werknemers kampt met problematische stress. Dat blijkt uit een recente studie van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Nefast voor het werkplezier, voor de balans werk-gezin, … en voor uw slaap. We tonen u waarom slecht slapen en stress hand in hand gaan. En we geven u vier tips om stress uit de slaapkamer te houden.

  Volledig artikel lezen
 • Vlug in slaap vallen: de 5 belangrijkste tips - Dorsoo
  Vlug in slaap vallen: de 5 belangrijkste tips dinsdag 7 januari 2020

  De ene kan al vlugger in slaap vallen dan de andere. Zo slapen mannen vlugger in dan vrouwen en hebben jongeren het er moeilijker mee. Gelukkig zijn er ook omstandigheden die u wel kunt beïnvloeden. Behalve onze tips hoe u de hele nacht blijft slapen, geven we hier de beste tips om als een blok in slaap te vallen.

  Volledig artikel lezen
 • Last van snurken? Lees onze 7 tips tegen snurken. - Dorsoo
  Last van snurken? Lees onze 7 tips tegen snurken. maandag 28 oktober 2019

  Als u af en toe eens snurkt, heeft dit geen ernstige medische gevolgen. Het is dan vooral vervelend voor degene die naast u ligt. Maar als u regelmatig snurkt, kan u een verstoord slaappatroon ontwikkelen. Lees hier onze tips om snurken te verhelpen of op zijn minst te verminderen en zo uw nachtrust (en die van uw partner) te verbeteren. 

  Volledig artikel lezen
 • Invloed van eten en drinken voor het slapengaan - Dorsoo
  Invloed van eten en drinken voor het slapengaan vrijdag 6 september 2019

  Ons eetpatroon bepaalt hoe we slapen. Welke voedingsstoffen kunnen we beter vermijden om goed te slapen en welke stimuleren de slaap? Lees het hier in ons blogartikel.

  Volledig artikel lezen
 • Beter slapen? Lees hier de beste slaaptips. - Dorsoo
  Beter slapen? Lees hier de beste slaaptips. dinsdag 20 augustus 2019

  Wat zijn de beste tips om beter te slapen? We hebben de belangrijkste adviezen voor een optimale nachtrust gebundeld in 19 makkelijk toepasbare slaaptips.

  Volledig artikel lezen
 • Te warm om te slapen? Ontdek onze tips om beter te slapen tijdens warme nachten. - Dorsoo
  Te warm om te slapen? Ontdek onze tips om beter te slapen tijdens warme nachten. woensdag 14 augustus 2019

  Na een hete zomerdag blijft de drukkende warmte in de slaapkamer wel eens aanhouden waardoor de slaap vatten moeilijk wordt. Heeft u het te warm in bed om goed te slapen? Wij geven u in dit artikel enkele tips voor een verkwikkende nachtrust.

  Volledig artikel lezen
 • Hoe zorg je ervoor dat je als jonge ouder geen slaaptekort opbouwt? - Dorsoo
  Hoe zorg je ervoor dat je als jonge ouder geen slaaptekort opbouwt? woensdag 1 augustus 2018

  Slaaptekort is een veel voorkomende klacht bij ouders met jonge kinderen. Toch is het belangrijk om uw slaap onder controle te houden. Maar hoe doet u dat precies? We geven tips.

  Volledig artikel lezen
 • Tips om goed te slapen in een hotel - Dorsoo
  Tips om goed te slapen in een hotel woensdag 5 oktober 2016

  Tijdens de zomermaanden gaan we op reis en boeken we vaak een hotel. Hoewel een vakantie ontspannend en leuk is, kampen sommige mensen met slaapproblemen. Een andere omgeving en een ander bed zorgen ervoor dat we moeilijk kunnen in- of doorslapen.

  Volledig artikel lezen