Lichaam & geest

Alle artikels over lichaam & geest. Terug naar alle blogartikelen.

 • Een middagdutje: mag het, en zo ja, hoe lang?
  Een middagdutje: mag het, en zo ja, hoe lang? vrijdag 14 april 2023

  Laten we maar meteen verklappen dat het mag en hoe lang dat middagdutje mag duren: niet langer dan 30 minuten. Dat is een conclusie die we mogen trekken als we alle relevante en recente onderzoeken over het onderwerp samen onder de loep nemen. 

  Volledig artikel lezen
 • Zware benen in bed
  Zware benen in bed zaterdag 17 september 2022

  Zware benen in bed of vermoeide benen voor of na het slapen zijn een vervelend fenomeen dat de nachtrust kan verstoren en ervoor zorgt dat u niet-uitgerust opstaat. In dit artikel vertellen we meer over de oorzaken van zware benen en geven we tips om ze te voorkomen.

  Volledig artikel lezen
 • Veranderingen van het lichaam bij het ouder worden
  Veranderingen van het lichaam bij het ouder worden zaterdag 12 februari 2022

  Naarmate we ouder worden, verandert ons lichaam. Die veranderingen ontstaan doordat het lichaam minder in staat is om nieuwe cellen aan te maken. Hoe verandert uw lichaam als u ouder wordt? Dat verschilt van persoon tot persoon. Een goede conditie en voldoende slaap kunnen het proces vertragen. We geven een overzicht van de lichamelijke gevolgen van het ouder worden.

  Volledig artikel lezen
 • 's Nachts vaak plassen: oorzaken en remedies
  's Nachts vaak plassen: oorzaken en remedies vrijdag 17 september 2021

  Een veel voorkomende stoorzender voor een normale nachtrust is 's nachts vaak moeten plassen. We sommen de belangrijkste oorzaken op en geven een aantal tips om het probleem tegen te gaan.

  Volledig artikel lezen
 • Vermoeidheid en rugpijn bij nierproblemen
  Vermoeidheid en rugpijn bij nierproblemen donderdag 7 januari 2021

  Uw nieren zijn essentieel bij de afvalhuishouding van uw bloed. Als de nierwerking in de war geraakt, treden er allerlei lichamelijk problemen op: van misselijkheid over rugpijn tot zelfs huidirritatie. In deze blogpost focussen we op twee typische symptomen bij nierproblemen: vermoeidheid en rugpijn. 

  Volledig artikel lezen
 • Rusteloze benen verstoren de slaap
  Rusteloze benen verstoren de slaap vrijdag 22 mei 2020

  Het rustelozebenensyndroom is een aandoening die vooral 's avonds en 's nachts optreedt. De benen voelen geïrriteerd en branderig aan. Aangezien de symptomen 's avonds en 's nachts het ergst zijn, kunnen ze de slaap ernstig verstoren.

  Volledig artikel lezen
 • Gebrek aan slaap kan immuniteitsproblemen veroorzaken - Dorsoo
  Gebrek aan slaap kan immuniteitsproblemen veroorzaken dinsdag 5 mei 2020

  Tijdens de slaap komen onze geest en ons lichaam tot rust. Die periode van rust is noodzakelijk voor onze gezondheid en immuniteit.

  Volledig artikel lezen
 • Genoeg slaap, en toch altijd moe? 4 tips voor meer energie.
  Genoeg slaap en toch altijd moe? 4 tips voor meer energie donderdag 9 april 2020

  'Ik slaap toch genoeg ... zeven tot acht uur per nacht ... waarom kom ik dan altijd moe uit bed?' Als u zichzelf die vraag geregeld stelt, is het tijd om er iets aan te doen. Denkt u dat u ziek bent? Dan gaat u het best langs bij een huisarts. Bent u een vermoeide geest in een – over het algemeen – gezond lichaam? Lees dan onze vier tips om te ontdekken hoe u die constante vermoeidheid kunt wegwerken.

  Volledig artikel lezen
 • Hoe koude voeten in bed voorkomen? - Dorsoo
  Hoe koude voeten in bed voorkomen? maandag 2 maart 2020

  In de winter kan men soms erg koude voeten hebben. Niet fijn voor u of voor uw partner. Kom alles te weten over koude voeten in bed en lees onze zes tips waarmee u 's nachts de voeten warm houdt. 

  Volledig artikel lezen
 • Ons hart tijdens de slaap
  Ons hart tijdens de slaap donderdag 23 januari 2020

  Wist u dat uw hartslag vertraagt tijdens de slaap? Lees hier onze tips om beter te kunnen slapen als u hartproblemen hebt. 

  Volledig artikel lezen
 • Het belang van slaap bij griep - Dorsoo
  Het belang van slaap bij griep maandag 18 november 2019

  Slapen als we ziek zijn, is heel belangrijk. Het helpt ons om vlugger te herstellen of om op zijn minst niet zieker te worden. Lees er alles over in dit artikel. 

  Volledig artikel lezen
 • Gebrek aan goede slaap als oorzaak van hoofdpijn - Dorsoo
  Gebrek aan goede slaap als oorzaak van hoofdpijn donderdag 10 oktober 2019

  Hoofdpijn na het slapen door een gebrek aan kwalitatieve slaap ontstaat mede door spanning in de spieren rondom de nek en de ogen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een slechte slaaphouding en een bed of matras van mindere kwaliteit belangrijke oorzaken zijn voor een slaaptekort en de daarmee gepaard gaande hoofdpijn.

  Volledig artikel lezen
 • Worden we dikker van onregelmatig, te veel of te weinig slapen? - Dorsoo
  Worden we dikker van onregelmatig, te veel of te weinig slapen? maandag 10 december 2018

  Onderzoek toont aan dat onregelmatig, te weinig of te veel slapen, zorgt voor een grotere kans op overgewicht en een verhoogd vetpercentage.

  Volledig artikel lezen