Bedbodem & matras

Alle artikels over bedbodem & matras. Terug naar alle blogartikelen.

 • Kiezen voor een op maat gemaakte slaapoplossing of een dynamisch slaapsysteem van Dorsoo?
  Kiezen voor een op maat gemaakte slaapoplossing of een dynamisch slaapsysteem van Dorsoo? maandag 9 januari 2023

  Wie iets meer van zijn nachtrust verlangt, gaat het zoeken in slaapoplossingen op maat. Dan komt u al gauw uit op personaliseerbare matrassen of op uw lichaam ingestelde bedbodems. Maar er is ook het unieke dynamische slaapsysteem van Dorsoo. Hoe verhouden al die oplossingen zich tegenover elkaar?

  Volledig artikel lezen
 • Kiezen voor een boxspring of een dynamisch slaapsysteem van Dorsoo?
  Kiezen voor een boxspring of een dynamisch slaapsysteem van Dorsoo? donderdag 5 januari 2023

  Goed slapen is essentieel voor uw gezondheid. 's Nachts herstelt het lichaam van alle inspanningen overdag. Een goede nachtrust en een optimale ondersteuning zijn dus van het grootste belang. Bent u toe aan een nieuw bed? Misschien overweegt u om uw oude bed in te ruilen en twijfelt u tussen een boxspring en een dynamische lattenbodem en matras van Dorsoo? In dit artikel leggen we de verschillen uit tussen een lattenbodem, een boxspring en een dynamisch slaapsysteem.

  Volledig artikel lezen
 • Kiezen voor een waterbed of een dynamisch slaapsysteem van Dorsoo?
  Kiezen voor een waterbed of een dynamisch slaapsysteem van Dorsoo? dinsdag 3 januari 2023

  Wie van een verbeterde nachtrust wil genieten en een nieuw bed wil kopen, komt in zijn zoektocht misschien wel voor het dilemma waterbed of dynamisch slaapsysteem te staan. We helpen de knoop door te hakken met een overzicht van de voor- en nadelen van elk systeem.

  Volledig artikel lezen
 • Wat is een orthopedische matras?
  Wat is een orthopedische matras? donderdag 29 december 2022

  Een orthopedische matras is een matras die een ergonomische ondersteuning biedt én drukverlagend werkt voor spieren en gewrichten. Een matras wordt drukverlagend door aangepaste zones voor de schouders tot voorbij de heupen en door het gebruik van drukverlagende materialen zoals traagschuim. In dit artikel leggen we uit wat het doel van een orthopedische matras is en hoe de opbouw van zo een matras er precies uitziet. 

  Volledig artikel lezen
 • Hoe kiest u een goede matras voor uw bed?
  Hoe kiest u een goede matras voor uw bed? dinsdag 20 september 2022

  Een matras kiezen is een beslissing die een derde van uw tijd de komende tien jaar zal bepalen. We maken u wegwijs door alle mogelijke factoren die een rol kunnen spelen in uw keuze.

  Volledig artikel lezen
 • Het verschil tussen koudschuim en traagschuim - Dorsoo
  Een koudschuim- of een traagschuimmatras kiezen? dinsdag 20 april 2021

  Koudschuim en traagschuim zijn begrippen in de matrasindustrie die regelmatig verwisseld worden, merken we bij onze klanten. In deze blog leest u over de verschillen en gelijkenissen tussen koudschuim en traagschuim. We lijsten ook de voor- en nadelen op van een koudschuimmatras en een traagschuimmatras.

  Volledig artikel lezen
 • Afmetingen van een matras: hoe kiest u dit?
  Afmetingen van een matras: hoe kiest u dat? donderdag 18 maart 2021

  Een matras kiezen, is geen sinecure. U wilt uiteraard een goede ondersteuning en aangenaam comfort. Maar hebt u ook al stilgestaan bij de afmetingen van een matras? U hebt misschien baat bij andere afmetingen dan uw huidige matras of bed.

  Volledig artikel lezen
 • Wat is de gemiddelde levensduur van een matras?
  Wat is de gemiddelde levensduur van een matras? vrijdag 10 juli 2020

  De gemiddelde levensduur van een matras is de gebruikstijd die voorop gesteld wordt door de fabrikant. Bij kwaliteitsmatrassen wordt gestreefd naar een gemiddelde levensduur van 10 jaar. De tevredenheid de laatste jaren van het gebruik is vaak ondermaats. Toch ziet niet iedereen de voordelen in van een tijdige vervanging van een matras. De factoren die bepalen hoe lang een matras meegaat, worden in dit blogartikel besproken.

  Volledig artikel lezen
 • Hoe kies ik het beste bed? - Dorsoo
  Hoe kies ik het beste bed? donderdag 6 juni 2019

  Iedereen kan een goed bed gebruiken om 's nachts maximaal de batterijen op te laden. Maar wat maakt het beste bed en waarop moet u letten bij de aankoop ervan? In dit blogartikel overlopen we alle eigenschappen waaraan uw ideale bed moet voldoen.

  Volledig artikel lezen
 • Wanneer moet u een matras vervangen? - Dorsoo
  Wanneer moet u een matras vervangen? dinsdag 30 april 2019

  Een slechte of versleten matras is de hoofdverantwoordelijke voor een verstoorde slaap en verschillende rugklachten. Tijdig uw matras vervangen, is dus zeker belangrijk.

  Volledig artikel lezen
 • Huisstofmijtallergie? Voorzie een anti-allergie matrashoes. - Dorsoo
  Huisstofmijtallergie? Gebruik een anti-allergie matrashoes. vrijdag 1 maart 2019

  Niets is zo vervelend als een huisstofmijtallergie. Om de klachten te beperken, is het aangeraden om een anti-allergie matrashoes aan te schaffen. Ontdek in dit blogartikel ook onze andere tips om uw slaapomgeving huisstofmijtarm te maken.

  Volledig artikel lezen
 • De beste bedbodem bij rugklachten - Dorsoo
  De beste bedbodem bij rugklachten maandag 15 oktober 2018

  Er wordt soms beweerd dat een goede bedbodem niet belangrijk is. Onze ervaring leert dat een degelijke lattenbodem wél een verschil maakt, zeker bij rugklachten.

  Volledig artikel lezen