Bedbodem & matras

Alle artikels over bedbodem & matras. Terug naar alle blogartikelen.

 • Wat is beter voor uw rug én uw slaap? Een Dorsoo-slaapsysteem of een boxspring?
  Wat is beter voor uw rug én uw slaap? Een Dorsoo-slaapsysteem of een boxspring? vrijdag 6 augustus 2021

  Goed slapen is essentieel voor uw gezondheid. ’s Nachts herstelt het lichaam van alle inspanningen overdag. Een goede nachtrust en een optimale ondersteuning zijn dus van het grootste belang. Kiest u best voor een boxspring of voor een Dorsoo-slaapsysteem? Zoekt u een stijlvol bed dat uw rug ontlast en uw slaapkwaliteit verbetert? Lees dan zeker verder.

  Volledig artikel lezen
 • Het verschil tussen koudschuim en traagschuim - Dorsoo
  Een koudschuim of een traagschuim matras kiezen? dinsdag 20 april 2021

  Koudschuim en traagschuim zijn begrippen uit de matrasindustrie die regelmatig verwisseld worden, merken we bij onze klanten. In deze blog leest u over de verschillen en gelijkenissen tussen koudschuim en traagschuim. We lijsten ook de voor- en nadelen op van een koudschuim matras en een traagschuim matras.

  Volledig artikel lezen
 • Afmetingen van een matras: hoe kiest u dit?
  Afmetingen van een matras: hoe kiest u dit? donderdag 18 maart 2021

  Een matras kiezen, is geen sinecure. U wilt uiteraard een goede ondersteuning en aangenaam comfort. Maar heeft u ook al stilgestaan bij de afmetingen van een matras? U heeft misschien baat bij andere afmetingen dan uw huidige matras of bed.

  Volledig artikel lezen
 • Wat is de gemiddelde levensduur van een matras?
  Wat is de gemiddelde levensduur van een matras? vrijdag 10 juli 2020

  De gemiddelde levensduur van een matras is de gebruikstijd die voorop gesteld wordt door de fabrikant. Bij kwaliteitsmatrassen wordt gestreefd naar een gemiddelde levensduur van 10 jaar. De tevredenheid de laatste jaren van het gebruik is vaak ondermaats. Toch ziet niet iedereen de voordelen in van een tijdige vervanging van een matras. De factoren die bepalen hoe lang een matras meegaat, worden in dit blogartikel besproken.

  Volledig artikel lezen
 • Hoe kies ik het beste bed? - Dorsoo
  Hoe kies ik het beste bed? donderdag 6 juni 2019

  Iedereen kan een goed bed gebruiken om 's nachts maximaal de batterijen op te laden. Maar wat maakt het beste bed en waarop moet u letten bij de aankoop ervan? In dit blogartikel overlopen we alle eigenschappen waaraan uw ideale bed moet voldoen.

  Volledig artikel lezen
 • Wanneer moet u een matras vervangen? - Dorsoo
  Wanneer moet u een matras vervangen? dinsdag 30 april 2019

  Een slechte of versleten matras is de hoofdverantwoordelijke voor een verstoorde slaap en verschillende rugklachten. Tijdig uw matras vervangen, is dus zeker belangrijk.

  Volledig artikel lezen
 • Huisstofmijtallergie? Voorzie een anti-allergie matrashoes. - Dorsoo
  Huisstofmijtallergie? Voorzie een anti-allergie matrashoes. vrijdag 1 maart 2019

  Niks zo vervelend als een huisstofmijtallergie. Om de klachten te beperken, is het aangeraden om een anti-allergie matrashoes aan te schaffen. Ontdek in dit blogartikel ook onze andere tips om uw slaapomgeving huisstofmijtarm te maken.

  Volledig artikel lezen
 • De beste bedbodem bij rugklachten - Dorsoo
  De beste bedbodem bij rugklachten maandag 15 oktober 2018

  Er wordt soms beweerd dat een goede bedbodem niet belangrijk is. Onze ervaring leert dat een degelijke lattenbodem wél een verschil maakt, zeker bij rugklachten.

  Volledig artikel lezen